FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Robert Plant & Alison Krauss, Ben Harper & The Innocent Criminals en Richard Hawley eerste drie namen voor Cactusfestival 2022!

© David McClister

Nu het land weer op slot lijkt te gaan, is het goed om af en toe ook een paar lichtpuntjes te hebben waar ze naar kunnen uitkijken. Voor heel wat muziekliefhebbers zou dat volgende zomer wel een driedaagse in Brugge kunnen zijn in het Minnewaterpark, waar het Cactusfestival volgend jaar voor de negenentwintigste keer hun tenten zal opslaan. Vooral voor de iets ouderen onder ons zal het een editie worden om niet te missen! Op vrijdag 7 juli zakt Led Zeppelin-frontzanger Robert Plant immers voor het eerst af naar de West-Vlaamse hoofdstad en speelt hij samen met Alison Krauss, waarmee hij eerder deze maand het nieuwe album Raise The Roof uitbracht. Het zal de eerste keer zijn sinds 2009 dat het iconische duo hun opwachting maakt in ons land. Op zaterdag 8 juli verwelkomt het Minnewaterpark dan weer een graag geziene gast in ons land met de Amerikaan Ben Harper & The Innocent Criminals. De drievoudige Grammy-winnaar komt in het kader van zijn Europese zomertour zijn recente worp Winter Is For Lovers voorstellen aan het Belgische publiek. Maar dat is niet alles, want op de slotdag tekent niemand minder dan Brits muziekicoon Richard Hawley present. Verwacht je aan een onvergetelijke festivalset vol ronkende gitaren.

De ticketverkoop start 17 december via de website van het Cactusfestival.  De programmatie zal in de komende maanden verder aangevuld worden met nationale en internationale grootheden.

1678 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Harper – Bloodline Maintenance (★★½): Eenvoud heerst

De zomer is ondertussen al een dikke maand in het land. Terwijl de temperaturen de pan uit swingen, is het zoeken naar…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 2): Brugge in vuur en vlam

Het Cactusfestival startte op zijn openingsdag met een domper van jewelste door de afzegging van Robert Plant & Alison Krauss. Belle and…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.