Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns – “waiting room”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Volgende week maandag kennen we de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2022. Vorig jaar ging die titel naar Ramkot, The Haunted Youth en Kids With Buns. Die laatste groep wist onze harten te veroveren met ingetogen nummers zoals “1712”, “bad grades” en “untitled”. Marie Van Uytvanck en Amber Piddington van Kids With Buns brengen hun eerste ep uit op 15 april 2022 met een releaseshow in de AB in Brussel, waar ze ook het nieuwe nummer “waiting room” zullen spelen.

We blijven helaas nog steeds wachten op meer vrijheid, terwijl we noodgedwongen thuiszitten door het coronavirus en zijn varianten. Frustraties, eenzaamheid en wanhoop, het zijn allemaal gevoelens die kunnen opkomen tijdens die isolatie. En die emoties vertalen Kids With Buns drie minuten lang perfect door de eerder melancholische en meeslepende melodie, het catchy refrein en de herkenbare situaties in de tekst, zoals ‘All of the joy has been taken away. The mess in my room has taken its place’. Met de hulp van singer-songwriter Bram Vanparys, van The Bony King of Nowhere, komen de negatieve gevoelens tijdens isolatie muzikaal nog sterker tot uiting. Kids With Buns zorgt opnieuw voor een sterk nummer en doet ons uitkijken naar de ep op 15 april.

Naast de releaseshow in de AB, kan je Kids With Buns ook live aan het werk zien als voorprogramma van de band Balthazar tijdens hun optredens in Nederland van 6 t.e.m. 12 maart 2022.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

37 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kids With Buns - "the snakes"

Sedert begin 2021 doet Kids With Buns het goed. Het duo scoort zo nu en dan een hitje en heeft dat grotendeels…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Boomtown 2022: Acid Arab, Emma Ruth Rundle, Salut C'est Cool en meer!

Het Gentse festival Boomtown keert dit jaar terug naar zijn vertrouwde periode. Van 15 tot 20 juli biedt de stad onderdak aan…
InstagramLiveRecensies

The Bony King of Nowhere @ Ancienne Belgique (AB Theater): De koning is herboren

Tijdens de derde dag van de Week van de Belgische Muziek trokken we naar de Brusselse AB voor een hartverwarmend optreden van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.