Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franz Ferdinand – “Curious”

© CPU – Jan Van Hecke

Zoals vele bands die in de jaren 2000 de postpunk-revival levendig hielden, is ook Franz Ferdinand niet meer de band die ze ooit was. Nu is het na vijf albums tijd om eens alles op een rijtje te zetten en een heuse ‘greatest hits’ uit te brengen. Negen van de twintig nummers op Hits to the Head vind je op de eerste twee platen. Negen andere nummers zijn te vinden op de laatste drie platen waarvan er, gelukkig, slechts twee uit hun laatste erbarmelijke plaat op de tracklist prijken. Maar er komen ook twee gloednieuwe nummers op het album, want waarom zou je het anders kopen? De eerste, “Billy Goodbye”, konden we al horen en we werden al nieuwsgierig naar tweede single “Curious”, die nu verschijnt.

Echt prikkelen doet Franz Ferdinand ons al lang niet meer en “Curious” is ook in hetzelfde bedje ziek als al het ander recent werk van de band. Het is flets, er gebeurt helemaal niets in en het dramatische effect plakt aan je handen zoals een suikerspin die al door vijf andere mensen bepoteld werd. De gitaren die in het nummer naar voor komen, proberen het catch-effect van eerder werk te reflecteren, maar er lijkt een ferme barst in die spiegel te zijn, waardoor je enkel maar een zwakke kopie lijkt te horen. Ook de vocals van Alex Kapranos gaan helemaal nergens heen en het refrein is zo slap dat zelfs een uur in de pot roeren het nog niet vast zal krijgen. Dat de twee nieuwe nummers helemaal geen meerwaarde vormen voor de Hits to the Head, is dus een feit. Het album zal er dan gewoon eentje worden dat de fans kopen om in de collectie te hebben en na vijftien nummers kunnen ze hem afzetten.

Op 11 maart verschijnt het album, op 19 april speelt de band in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

https://open.spotify.com/track/2cIwyQwWNhyDNY3pn6xjKF?si=ZpvvCfCESeGfDiqdP6zlrA

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3368 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Franz Ferdinand @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Jukebox vol hits

Toen Franz Ferdinand in 2004 het Marquee-podium van Rock Werchter beklom, keken ze uit over een overvolle tent; hun titelloos debuutalbum was…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Franz Ferdinand nieuwe headliner Cactusfestival!

Franz Ferdinand is dit jaar in feeststemming. In 2023 is het precies twintig jaar geleden dat het Britse rockcollectief zijn eerste single…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franz Ferdinand - “Billy Goodbye”

Het lijkt wel alsof er de afgelopen weken iets in het water zat, want heel wat grote bands maakten uit het niets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.