Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OSKA – “Mona Lisa, a girl’s best friend”

Onder de naam OSKA maakt de Oostenrijkse Maria Burger pastelkleurige popliedjes die het best tot hun recht komen in een dromerige sfeer. Haar debuut-ep Honeymoon, die vorig jaar verscheen, vormt een stevige basis voor wat de artieste doet. Inmiddels treedt ze voorzichtig buiten de eigen landsgrenzen, terwijl de liedjes even intiem blijven. In het verleden kon ze ons al bekoren met onder meer het nostalgisch klinkende “Woodstock” en ook “Mona Lisa, a girl’s best friend” volgt dezelfde rode draad. Die nieuwste single maakt ook deel uit van haar album dat volgende maand verschijnt en de lieflijke titel My World, My Love, Paris draagt.

Dat Engels niet de moedertaal is van de zangeres valt niet te verbergen, maar het resultaat daarvan is wel dat de vocalen een stuk zachter en breekbaarder klinken. Gelukkig past dit allemaal naadloos in de wereld die OSKA creëert met haar muziek en die breidt met “Mona Lisa, a girl’s best friend” weer een beetje uit. De song is een ode aan haar eerste hond Mona en heeft ook een diepere, persoonlijke betekenis. Dat hoor je bij de eerste luisterbeurt niet, want dan is het vooral een gezellig liedje dat je afspeelt wanneer je met een dekentje op de bank kruipt. De bitterzoete melodieën zitten net onder de oppervlakte verstopt, maar daarom zijn ze niet minder aanwezig. Een voorzichtig catchy liedje van OSKA baant zich al gauw een weg naar je hart en zo weet ze onze nieuwsgierigheid voor haar aankomende plaat te wekken.

My World, My Love, Paris verschijnt op 25 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKA - "Starstruck"

Na een optreden op de digitale variant van Eurosonic en een betoverende debuut-ep Honeymoon, lijkt een solide basis gelegd voor de Oostenrijkse Maria…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKA - "Woodstock"

Een veilige ruimte creëren in andermans slaapkamer met haar muziek, dat is het ultieme doel van de Oostenrijkse OSKA, ofwel Maria Burger….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.