Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKA – “Woodstock”

Een veilige ruimte creëren in andermans slaapkamer met haar muziek, dat is het ultieme doel van de Oostenrijkse OSKA, ofwel Maria Burger. Ze was eerder dit jaar al te zien op de digitale editie van showcasefestival Eurosonic Noorderslag waar ze vooral liedjes van haar toen spiksplinternieuwe ep Honeymoon Phase speelde. Stilzitten lijkt echter niet tot het vocabularium van de artieste te behoren, want sindsdien krijgen we op regelmatige basis nieuwe liedjes te horen. Zo dus ook “Woodstock”, een nummer dat door de titel meteen aan dat legendarische festival uit 1969 doet denken.

Een gitaarpartij die heel wat nostalgische gevoelens oproept en zachte drums vormen de basis voor het dromerige “Woodstock”. De bijzondere stem van OSKA geeft het geheel net dat beetje extra, waardoor we een lief liedje krijgen dat toch opvalt. ‘Let’s stay here under the covers and never look up / Like that famous image of lovers at Woodstock’, klinkt het waarna de zangeres je niet meer loslaat. Ook tekstueel zit het nummer goed in elkaar en dat is een kwaliteit die we de dag van vandaag niet vaak genoeg meer in de kijker zetten. OSKA doet ons wegdromen met deze nieuwe, zeer geslaagde single en weet daarmee een plekje te vergaren op ons lijstje van artiesten die we de komende tijd absoluut in de gaten moeten houden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Tom Odell @ Ancienne Belgique (AB): Lief(de) en leed

Het ging even wat minder met Tom Odell. De Brit kampte de laatste jaren met paniekaanvallen en verlammende angst. De altijd zo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OSKA - "Mona Lisa, a girl's best friend"

Onder de naam OSKA maakt de Oostenrijkse Maria Burger pastelkleurige popliedjes die het best tot hun recht komen in een dromerige sfeer….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKA - "Starstruck"

Na een optreden op de digitale variant van Eurosonic en een betoverende debuut-ep Honeymoon, lijkt een solide basis gelegd voor de Oostenrijkse Maria…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.