Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKA – “April May July”

© Hanna Fasching

Maria Burger, beter bekend onder de naam OSKA, is een artieste om in het oog te houden. De Oostenrijkse singer-songwriter wist met haar ep Honeymoon Phase en debuutalbum My World, My Love, Paris in eigen land verschillende muziekprijzen in de wacht te slepen. Ook daarbuiten slaagde ze erin om indruk te maken. Zo mocht ze al openen voor onder meer Tom Odell, Matt Simons en HAEVN op hun Europese tours. Deze zomer mag ze niemand minder dan Coldplay aan dat lijstje toevoegen. Intussen is er ook een tweede album op komst, waarvan “April May July” het tweede voorproefje vormt.

OSKA’s palmares bestaat voornamelijk uit zachte indiefolkliedjes, en “April May July” vormt hierop geen uitzondering. Tegen een dromerige achtergrond, waarin akoestische gitaren de hoofdrol spelen, zingt ze over hoe je mensen soms moet loslaten om elkaar terug te kunnen vinden. Door de rust en eenvoud van het liedje komt de bijzondere stem van de zangeres extra goed naar voor. In het laatste refrein voegt ze nog een speciaal effectje toe, waardoor het lijkt alsof het liedje vanop een oude radio wordt afgespeeld. De nieuwe van OSKA brengt geen grote vernieuwingen of verrassingen, maar is desalniettemin een fijn nummer om op een mooie lentedag bij weg te dromen.

Liefhebbers kunnen OSKA op 28 oktober aan het werk zien in Continental in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle YUMA - "Heartbeat"

Waar YUMA begon als singer-songwriterproject van Yuma Claeys, is het project inmiddels uitgegroeid tot een vierkoppige band. Vorig jaar wist de band…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.