Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “Simulation Swarm”

© CPU – Jan Van Hecke

We zouden kunnen zeggen dat het geen al te beste week was voor de fans van Big Thief. De band rond Adrianne Lenker besloot namelijk om zijn Europese tour nog even uit te stellen en die van de winter naar de zomer te verplaatsen. We zullen dus nog een tijdje geduld moeten oefenen voor we Dragon New Warm Mountain I Believe In Youreleasedatum overigens nog steeds dezelfde, in levenden lijve mogen omarmen. Dat neemt daarom niet weg dat er een achtste single uitgebracht kon worden in ruil voor die tourverplaatsing. Voor je in een kramp schiet omdat je nu bijna het volledige album al te horen kreeg: geen paniek, de plaat telt twintig nummers.

Het nieuwe “Simulation Swarm” is alvast een van de beste singles die het viertal de afgelopen maanden op de wereld losliet, waardoor we nog wat meer uitkijken naar Dragon New Warm Mountain I Believe In You. Zoals gewoonlijk is de track bijzonder sfeervol, maar dit keer lijkt het alsof je de zonnestraaltjes haast letterlijk op je gezicht voelt schijnen eenmaal Lenker begint te zingen. Het gaat er gemoedelijk aan toe op de nieuwste creatie van Big Thief en het nummer kabbelt lekker voort, maar nooit hebben we het gevoel dat het saai wordt. Geleidelijk aan bloeit de single wat vrolijker open en zo nu en dan treedt een gitaartje naar de voorgrond, waardoor de Amerikanen ons definitief over de lijn weten te trekken. Meer dan vier minuten plezier dus, en dat is meer dan welgekomen.

Dragon New Warm Mountain I Believe In You verschijnt op 11 februari. De passage van Big Thief in het Koninklijk Circus te Brussel werd uitgesteld naar 28 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Fool"

Er valt heel wat nieuws te melden uit de wereld van Big Thief de afgelopen weken. Niet alleen trekt de band in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Sadness As A Gift"

Big Thief-fans beleven deze tijden hoogdagen. Niet alleen is het zachte sneeuwtapijt het ideale zicht om naar de band te luisteren, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.