Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Spiders”

© CPU – Ymke Dirikx

Al vanaf het eerste moment dat we de mannen van Bear’s Den voor het eerst op het podium zagen, wisten we dat we te maken hadden met een blijvertje. De opmars van Bear’s Den begon allemaal in 2013 met zijn eerste ep Agape, maar vooral de debuutplaat Islands uit 2014 veroverde de harten van heel veel mensen. Hierop waren duidelijk de invloeden te horen van vrienden Mumford and Sons. Na Islands kwamen er nog drie albums uit: het veel ruimer klinkende Red Earth And The Pouring Rain, indieplaat so you might hear me en het verrassende Fragments. In de loop der jaren is de band uitgegroeid tot graag geziene gast op de festivals en de poppodia die mee groeiden met grootte de band. Bear’s Den bestaat op dit moment uit Kevin Jones en Andrew Davies en wordt live aangevuld met de Nederlander Christof van der Ven. “Spiders” is de tweede single van het nog te verschijnen album Blue Hours dat op 13 mei zal uitkomen. 

Eerder hoorden we al “All That You Are“, een rustig maar mooi en sfeervol nummer dat ons hart iets sneller liet kloppen. Van “Spiders” gaat het echter nog net iets sneller kloppen. Een totaal ander nummer dat meer in de lijn ligt van so you might hear me, maar ook een vleugje Red Earth and the Pouring Rain in zich heeft. Het beste van die twee albums komt samen in “Spiders”. Vanaf het begin hoor je de prachtige stem van Andrew met een opzwepende drumbeat en licht maar fijn gitaar riedeltje. “Spiders” gaat vooral over de kronkels die je in je hoofd kan hebben. Soms is het een gevecht en kan het ten koste gaan van jezelf. In de coupletten leggen de mannen van Bear’s Den hun ziel bloot en dat doen ze op grootste wijze. “Spiders” voelt dan ook meeslepend aan. Wanneer het eerste refrein er in valt, hoor je de opbouw van het nummer waar het instrumentarium steeds meer wordt uitgebreid. Een zeer aangenaam moment in het nummer. Zeker in slot van “Spiders” wordt er nog even kracht bij gezet. Een brigde om van te watertanden en in het laatste refrein voel je de pijn doorschemeren. 

Met “Spiders” hebben de mannen weer een erg fijn liedje in handen die hun ziel vol op tafel leggen op een manier waar je u tegen zegt. Benieuwd wat dat geeft op 9 mei in de Ancienne Belgique. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Stitch In Time"

Fans van Bear’s Den hebben de afgelopen maanden niet te klagen. Nadat de band eerder dit jaar al een album uitbracht onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.