Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “All That You Are”

Foto: Rob Walbers

Het Londense Bear’s Den veroverde reeds onze harten toen ze in 2013 in de Botanique een ijzersterk voorprogramma verzorgden voor Daughter. De heren verkochten toen hun eerste ep waarvan zijzelf de cover hadden bedrukt met een stempel gemaakt uit een gesneden aardappel. Een leuk detail dat ze toen vol enthousiasme verkondigden aan de gecharmeerde aanwezigen. Bijna tien jaar later zijn zij uitgegroeid tot een band die al enkele malen de Ancienne Belgique heeft laten vollopen en ook op Pukkelpop, Rock Werchter en in Vorst Nationaal de revue passeerden. Doorheen de jaren is niet enkel de band, maar ook de muziek geëvolueerd.

Op het eerste album Islands, dat al uit 2014 dateert, speelde de band vooral aanstekelijke en goudeerlijke folk. Live vertaalde zich dat in een volledig akoestische set van enkele nummers in het midden van de juichende menigte. Gaandeweg evolueerde de sound mee met de grotere zalen en klonk de muziek bombastischer en gecompliceerder. De nieuwe single “All That You Are” ligt ergens tussenin. We krijgen een rustig, maar mooi en sfeervol nummer voorgeschoteld. Stelselmatig wordt er opgebouwd naar een harmonisch geheel dat niet over the top gaat, maar je wel met een fijn, troostend en warm gevoel achterlaat.

De band kondigde op hun sociale media nieuwe muziek aan. Als dit de voorbode is van wat nog komende is, dan kijken we daar meer dan reikhalzend naar uit!

Facebook / Twitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.