Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “All That You Are”

Foto: Rob Walbers

Het Londense Bear’s Den veroverde reeds onze harten toen ze in 2013 in de Botanique een ijzersterk voorprogramma verzorgden voor Daughter. De heren verkochten toen hun eerste ep waarvan zijzelf de cover hadden bedrukt met een stempel gemaakt uit een gesneden aardappel. Een leuk detail dat ze toen vol enthousiasme verkondigden aan de gecharmeerde aanwezigen. Bijna tien jaar later zijn zij uitgegroeid tot een band die al enkele malen de Ancienne Belgique heeft laten vollopen en ook op Pukkelpop, Rock Werchter en in Vorst Nationaal de revue passeerden. Doorheen de jaren is niet enkel de band, maar ook de muziek geëvolueerd.

Op het eerste album Islands, dat al uit 2014 dateert, speelde de band vooral aanstekelijke en goudeerlijke folk. Live vertaalde zich dat in een volledig akoestische set van enkele nummers in het midden van de juichende menigte. Gaandeweg evolueerde de sound mee met de grotere zalen en klonk de muziek bombastischer en gecompliceerder. De nieuwe single “All That You Are” ligt ergens tussenin. We krijgen een rustig, maar mooi en sfeervol nummer voorgeschoteld. Stelselmatig wordt er opgebouwd naar een harmonisch geheel dat niet over the top gaat, maar je wel met een fijn, troostend en warm gevoel achterlaat.

De band kondigde op hun sociale media nieuwe muziek aan. Als dit de voorbode is van wat nog komende is, dan kijken we daar meer dan reikhalzend naar uit!

Facebook / Twitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Naaz - "Daughter"

Naaz Mohammad heeft al heel lang het etiket met de letters ‘veelbelovend’ op haar voorhoofd plakken, maar vandaag de dag is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Stitch In Time"

Fans van Bear’s Den hebben de afgelopen maanden niet te klagen. Nadat de band eerder dit jaar al een album uitbracht onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.