Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah – “Big Big Baby”

© Katie Silvester

Van achter de toog van een of andere Liverpoolse kroeg tot in zowat elk noemenswaardig ones to watch-lijstje. King Hannah groeide in, laat ons niet vergeten, niet de makkelijkste periode, uit tot een van de grootste smaakmakers die de muziekwereld rijk is. Debuut-ep Tell Me Your Mind and I Tell You Mine groeide in 2019 uit tot een vaste waarde in menig eindejaarslijstje en debuutplaat I’m Not Sorry, I Was Just Being Me lijkt dat kunstje nog eens over te gaan doen op het einde van dit jaar. Een project per lockdown dus, zo u wil. Uit die binnenkort te verschijnen plaat die het duo nu klaar heeft, kregen we enkele weken geleden al het veelbelovende “All Being Fine” te horen, maar het nieuwe “Big Big Baby” overtreft die hoge verwachtingen nog maar eens.

Op haar nieuwste creatie sleurt King Hannah je van bij de eerste seconden weer mee de dieperik in. Een innemende baslijn trekt de song op gang, waarna die o zo fantastische mysterie zijn intrede maakt in de vorm van de stem van Hannah Merrick. Het geheel kruipt daardoor binnen de kortste keren onder je huid, maar bloeit langs de andere kant ook bijzonder intrigerend open. De frontvrouw houdt het daarentegen niet echt proper, gezien de tekst allesbehalve vriendelijk is. Het komt de duisternis alleen maar ten goede, want King Hannah heeft er met “Big Big Baby” opnieuw een verslavend nummer bij. Nog nooit kozen we zo graag voor donker in plaats van licht, zolang dat maar betekent dat we naar de muziek van dit Britse duo mogen blijven luisteren.

I’m Not Sorry, I Was Just Being Me is vanaf 25 februari 2022 beschikbaar. Met die plaat zakt King Hannah op woensdag 30 maart af naar De Kreun in Kortrijk en op 18 april staat de band in de Antwerpse Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

King Hannah @ Wilde Westen (De Kreun): Royale gitaaraudiëntie

De naam King Hannah rolt al over de tongen sinds haar debuutsingle “Crème Brûlée” in 2020 uitkwam. Na een goeie twee jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Hannah - I'm Not Sorry, I Was Just Being Me (★★★★): Een unieke collectie van levenservaringen

Een aantal jaar geleden werd in een Engels café een sprookje geschreven: al werkend achter de toog leerden twee debuterende muzikanten, tussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "All Being Fine"

Heel veel fijn nieuws voor de fans van King Hannah vandaag, want niet alleen krijgen we met “All Being Fine” een nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.