Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “patronen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van de Nederlandse MEROL, maar op de een of andere manier bleef de zangeres bij het grote publiek een beetje onder de radar. Daar kwam sinds haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld eindelijk verandering in. Winnen deed Merel Baldé helaas niet, maar haar zegetocht tot in de finale zorgde wel voor een serieuze populariteitsboost. En je moet het ijzer smeden als het heet is, zegt men wel eens. Dat doet MEROL nu ook, want in april verschijnt haar langverwachte debuutplaat Troostprijs, waaruit eerste single “vol” al een schot in de roos was. Nu krijgen we met “patronen” een tweede voorsmaakje, en daarin krijgen we een kant van de zangeres te horen die we nog niet kenden.

Het tempo gaat op “patronen” liggen, waardoor we in een chill en soms zelfs laidback sfeertje terecht komen. Hier en daar horen we wat glinsteringen, maar het is vooral MEROL zelf die de show steelt. Begeleid door een zwoele baslijn en een voorzichtig gitaartje windt ze je helemaal om haar vinger. Zoals altijd zit er weer een zekere herkenbaarheid in het nummer, waardoor meezingen na enkele luisterbeurten geen onmogelijke opdracht is. We krijgen zelfs een knipoogje naar “Tom’s Diner” van Suzanne Vega te horen, waardoor we met voorzichtige zekerheid kunnen zeggen dat het volgende hitje van MEROL een feit is.

Troostprijs verschijnt op 15 april. Op 20 april staat MEROL met die plaat in Kunstencentrum Vooruit, op 21 april in Trix, op 30 april in de Ancienne Belgique en op 10 mei in Het Depot. Al die shows zijn helaas helemaal uitverkocht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1113 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "vol"

De hersenpan van de Nederlandse MEROL lijkt wel overuren te draaien, want ze brengt vandaag nog maar eens een gloednieuwe single uit….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Juliet - "Content"

Juliet is het soloproject van Julia Schellekens. De Nederlandse studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is ook gevestigd in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "Feromonen"

Als je geen fan bent van de muziek van MEROL, moet je haar toch een ding nageven. Ze heeft met “knaldrang” een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.