Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “vol”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De hersenpan van de Nederlandse MEROL lijkt wel overuren te draaien, want ze brengt vandaag nog maar eens een gloednieuwe single uit. Moeilijk doen we daar niet over, want de muziek die de zangeres maakt, kleurt naar goeie gewoonte onze hele week. Zo duikt het refrein van “Feromonen” geregeld nog eens op in onze hersenspinsels en tovert ook een van haar grootste hits “Hou je bek en bef me” nog steeds een lach op ons gezicht. Het nieuwe “vol” zal zich ongetwijfeld aan dat rijtje mogen toevoegen, want MEROL toont zich weer van haar leukste kant. In Nederland is het nog even een grote chaos, maar in België kunnen we er gelukkig al op dansen!

Met een redelijk minimale instrumentatie trapt de Nederlandse de boel op gang, waarna de catchy bassen het estafettestokje overnemen. MEROL eist weliswaar zelf de hoofdrol op, door de draak te steken met mensen met een hoge dunk van zichzelf, met als specifieke inspiratiebron Damiano David, de charismatische frontman van Måneskin. In de refreinen dropt ze dan een bommetje, waardoor meeknikken een understatement wordt. Met een makkelijk te onthouden tekst als ‘Zit je vol vol van jezelf? Of heb je nog een plekje vrij?’ tovert ze deze druilerige woensdag om tot een met regenbogen doordrenkt feestje. Ze wil Damiano met andere woorden wel haten, maar dat is op de een of andere manier onmogelijk door zijn grote dosis zelfvertrouwen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1118 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "patronen"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van de Nederlandse MEROL, maar op de een of andere manier bleef…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Juliet - "Content"

Juliet is het soloproject van Julia Schellekens. De Nederlandse studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is ook gevestigd in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "Feromonen"

Als je geen fan bent van de muziek van MEROL, moet je haar toch een ding nageven. Ze heeft met “knaldrang” een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.