Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Brother the Cloud”

© CPU – Sven Michiels

Eddie Vedder heeft een rijke geschiedenis en daar gaat ook een rijk contactenboekje mee samen. En zo ging hij ook eens door dat boekje voor zijn nieuwe soloplaat Earthling. De plaat is zijn eerste sinds 2011 en daarom mocht het ook eens wat meer zijn. Zo nodigde hij Stevie Wonder, Ringo Starr, Elton John, Andrew Watt, Chad Smith en Josh Klinghoffer uit om mee te doen. Het resultaat hoor je op 11 februari, maar nu krijgen we een derde single met “Brother the Cloud”, nadat we eerder al “The Haves” en “Long Way” hoorden.

“Brother The Cloud” is de single die het dichtst bij zijn werk van Pearl Jam aanleunt. Met ronkende gitaren en zijn herkenbare vocals zou dit evengoed op het nieuwe werk van de band kunnen passen. Enkel de intro heeft nog iets van solowerk, doordat die wat subtieler klinkt, maar zodra de volledige band invalt, horen we daar niets meer van terug. Wat maakt het dan uniek? Wel, het zijn vooral de lyrics die heel zwaar zijn en waarin hij zich heel breekbaar opstelt. Toch hoor je ook dat Vedder plezier maakt met het van zich af schrijven van die lastige zaken en zo is ook “Brother the Cloud” een fijne derde single.

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder - "The Haves"

Eddie Vedder is twee maanden na het uitbrengen van zijn eerste single van de nieuwe soloplaat terug met de b-zijde van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.