Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “The Haves”

© CPU – Sven Michiels

Eddie Vedder is twee maanden na het uitbrengen van zijn eerste single van de nieuwe soloplaat terug met de b-zijde van het eerder uitgebrachte “Long Way”. “The Haves” is de tweede single van Earthling dat nu ook een releasedatum heeft gekregen in het voorjaar van het nieuwe jaar. Duidt 11 februari maar aan in jullie agenda want dan komt het nieuwe project van Vedder in de (digitale) winkelrekken.

In het nieuwe nummer krijgen we weer de breekbare Eddie te horen in de herkenbare stijl van de frontman van Pearl Jam. Het gaat over de liefde en het geluk die niet te vergelijken zijn met alle roem en rijkdom zoals een man van zijn kaliber heeft in deze muziekwereld. Het wordt gebracht met een akoestische ondertoon, ditmaal weer zonder elektrische gitaar, en het raakt je op een manier die je als fan laat proeven van de wereld van de Amerikaanse rocker. Misschien is de kloof tussen fan en artiest niet zo groot en is het geluk inderdaad te vinden op kleinere plaatsen?

Eddie Vedders nieuwe liveband, genaamd The Earthlings, kon je al eens bewonderen tijdens het Ohana Festival eind september en is vernoemd naar de nieuwe soloplaat. De band zelf bestaat uit de Red Hot Chili Peppers-gitarist Josh Klinghoffer, nu een tourend Pearl Jam-lid, producer en gitarist Andrew Watt, basgitarist Pino Palladino van The Who, Glen Hansard als gitarist en achtergrondzanger en uiteindelijk Chad Smith, ook een Red Hot Chili Peppers-lid, op het drumstel.

We kunnen niet wachten op de nieuwe langspeelplaat Earthling in het voorjaar en een eventuele tour van de gelijknamige, nieuwe band. Krijgen we een voorstuk te zien op Werchter met Pearl Jam zelf of moeten we wachten tot de leden van de verschillende banden een gaatje vrij hebben in hun agenda? We kijken er alvast reikhalzend naar uit, Eddie.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 posts

About author
Music Maniac
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pearl Jam - Dark Matter (★★★★): Nostalgie en vernieuwing onder één dak

Een voorstelling behoeft Pearl Jam al een tijdje niet meer. De band rond Eddie Vedder deed meermaals de deuren achter zich dicht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Dark Matter"

Pearl Jam hoeven we niet echt meer voor te stellen. Na twee jaar hun eerste plaats af te moeten staan in De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.