Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “As I Try Not To Fall Apart”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de wereld werd losgelaten. Singles “Believe It” en vooral “Tokyo” scoorden goed en de tour, die onder andere in de Ancienne Belgique halt hield, werd positief onthaald. Enkele weken geleden teasede de Londense band de datum 27 september met de duidelijke verwijzing naar nieuw materiaal. Niet enkel komen ze nu met een nieuw nummer af, ze kondigen meteen een zesde album én een gigantische tour aan.

Deze nieuwe “As I Try Not To Fall Apart” is White Lies zoals ze ondertussen herkenbaar klinken, terwijl ze een combinatie maken van eerder gehanteerde én nieuwe stijlen. Zo doet het nummer ons denken aan een leuke mix tussen albums Friends (2016) en Five, terwijl de elektropop ook een mooie portie funk bevat. Het unieke en vertrouwde stemgeluid van Harry McVeigh komt over als een deugddoend dekentje waarvan we al even vergeten waren dat het bestaat. Overtreffen ze met dit nummer eerdere hits zoals “Bigger Than Us” of “Farewell to the Fairground”? Neen, maar we houden het vertrouwen vast dat ze nog steeds geen echt teleurstellend pad betraden.

Met dit eerste nieuwe materiaal in twee jaar tijd, kondigt de band ook een gelijknamig zesde album aan. As I Try Not To Fall Apart verschijnt op 18 februari 2022 en brengt meteen een grote tour doorheen Europa en het Verenigd Koninkrijk met zich mee. In België houden ze halt op vrijdag 8 april in Kunstencentrum Vooruit te Gent en op zaterdag 9 april in Trix te Antwerpen. De ticketverkoop start op donderdag 30 september om 11u via livenation.be.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Meeting The Master"

Wie Greta Van Fleet de voorbije jaren gemist heeft, was wellicht even met de ogen aan het knipperen. De vier rockers uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.