Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “As I Try Not To Fall Apart”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de wereld werd losgelaten. Singles “Believe It” en vooral “Tokyo” scoorden goed en de tour, die onder andere in de Ancienne Belgique halt hield, werd positief onthaald. Enkele weken geleden teasede de Londense band de datum 27 september met de duidelijke verwijzing naar nieuw materiaal. Niet enkel komen ze nu met een nieuw nummer af, ze kondigen meteen een zesde album én een gigantische tour aan.

Deze nieuwe “As I Try Not To Fall Apart” is White Lies zoals ze ondertussen herkenbaar klinken, terwijl ze een combinatie maken van eerder gehanteerde én nieuwe stijlen. Zo doet het nummer ons denken aan een leuke mix tussen albums Friends (2016) en Five, terwijl de elektropop ook een mooie portie funk bevat. Het unieke en vertrouwde stemgeluid van Harry McVeigh komt over als een deugddoend dekentje waarvan we al even vergeten waren dat het bestaat. Overtreffen ze met dit nummer eerdere hits zoals “Bigger Than Us” of “Farewell to the Fairground”? Neen, maar we houden het vertrouwen vast dat ze nog steeds geen echt teleurstellend pad betraden.

Met dit eerste nieuwe materiaal in twee jaar tijd, kondigt de band ook een gelijknamig zesde album aan. As I Try Not To Fall Apart verschijnt op 18 februari 2022 en brengt meteen een grote tour doorheen Europa en het Verenigd Koninkrijk met zich mee. In België houden ze halt op vrijdag 8 april in Kunstencentrum Vooruit te Gent en op zaterdag 9 april in Trix te Antwerpen. De ticketverkoop start op donderdag 30 september om 11u via livenation.be.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ debut solo-album, is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.