Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Röyksopp – “The Ladder”

Er borrelt iets in het kamp van Röyksopp, zoveel is nu wel duidelijk. Het Noorse duo leek in 2014 nochtans de stekker uit het project te trekken, maar sinds (heel) kort kunnen we weer genieten van nieuw materiaal. Een paar dagen geleden nog maar kregen we in de vorm van “(Nothing But) Ashes…” nog een soort introductie tot Profound Mysteries, wat vermoedelijk de titel is van een nieuwe plaat, maar nu is er met “The Ladder” eindelijk een echt nieuw nummer geboren. Of Röyksopp bij deze nu helemaal terug is, durven we niet te zeggen. Dat de Noren wel naar een nieuw project hintten, is nu wel duidelijk. Hoe dan ook is deze nieuwe single al een aardig voorsmaakje om daar rustig aan naartoe te werken.

De beklimming van “The Ladder” duurt meer dan vijf minuten, maar dat wordt gelukkig nooit saai. Al van bij het begin wordt je als het ware ondergedompeld in een rustgevende, lila/paarse wereld waarin er geregeld wat leuke bezienswaardigheden voorbijkomen. Alsof je op een plezierbootje wordt gedropt en op een kalme manier kan genieten van allerlei elektronische geluiden die zich op de oever afspelen. De beats groeien geleidelijk aan wel richting de iets zwaardere kant, maar blijven altijd binnen hetzelfde sfeertje. Op die manier gebeurt er in zijn geheel weliswaar niet bijster veel, maar “The Ladder” is wel een fijn nummertje om de achtergrond te kleuren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
InstagramLiveRecensies

Röyksopp @ Ancienne Belgique (AB): Doordeweeks clubben in hartje Brussel

Met The Inevitable End kwam er in 2014 na zestien jaar een onverhoopt einde aan de albumdiscografie van het Noorse duo Röyskopp….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.