Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Röyksopp – “(Nothing But) Ashes…”

In 2014 liet Röyksopp de muziekwereld op haar grondvesten daveren, want The Inevitable End zou het laatste album ooit worden van het Noorse duo. Die belofte hield in elk geval lang stand, want tot op vandaag kregen we, naast een sporadische uitzondering, nooit echt nieuw materiaal te horen van Torbjørn Brundtland en Svein Berge. Wel, in een jaar als 2022 lijkt alles te kunnen, want het onvermijdelijke einde lijkt helemaal niet zo onvermijdelijk als gedacht. Sinds enkele weken is Röyksopp terug bijzonder actief op social media en ziet het er zelfs naar uit dat er een nieuwe plaat in het verschiet ligt. Het vooralsnog geheime project waar de twee naar hinten, kreeg de titel Profound Mysteries, met “(Nothing But) Ashes…” als eerste voorsmaakje.

Het nummer, dat nog geen twee minuten duurt, doet al sinds de eerste dag van het nieuwe jaar de ronde op het wereldwijde web, maar kreeg vandaag pas een officiële release. Je zou met andere woorden denken dat er niet al te veel tijd is om rond de pot te draaien, maar niets is minder waar. Röyksopp neemt rustig de tijd om zich opnieuw te introduceren in de muziekwereld. Met enkel een rustgevende piano en hier en daar wat twinkelende sterretjes komt “(Nothing But) Ashes…” extreem idyllisch uit de startblokken. Geleidelijk aan krijgen we voorzichtig een glimpje van de wereld die het duo jarenlang wist te creëren, in de vorm van heel wat muzikale extra’s. Nog voor je dat echter goed en wel doorhebt, is de track al voorbij. We kunnen deze creatie bijgevolg dus moeilijk een ‘echte single’ noemen, gezien het slechts een introductie lijkt te zijn van wat de Noren nog meer voor ons in petto hebben.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
InstagramLiveRecensies

Röyksopp @ Ancienne Belgique (AB): Doordeweeks clubben in hartje Brussel

Met The Inevitable End kwam er in 2014 na zestien jaar een onverhoopt einde aan de albumdiscografie van het Noorse duo Röyskopp….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.