Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn – “Forgotten”

© CPU – Matthias Engels

Na een carrière van bijna dertig jaar behoeft Korn weinig introductie. Al sinds het zelfgetiteld debuut uit 1994 wist de band aanhang te vinden bij de getroebleerde Amerikaanse jeugd. De wereldwijde doorbraak kwam twee jaar later met de hitsingle “A.D.I.D.A.S.“. Sindsdien was er ook sprake van een eerste lichting nu-metalbands waarin Korn zijn gelijke vond, in Deftones en Limp Bizkit. Iconisch zijn de livefragmenten op Woodstock 1999 en de Greatest Hits Vol. 1 (2004). Toen gitarist Brian ‘Head’ Welch zijn bandmakkers de bons gaf voor een christelijke levensstijl, zat de groep op een bijster spoor. Sinds Welch’ terugkeer in 2013 horen we jaarlijks terug solide albums waarvan The Nothing (2019) vriend en vijand verrastte. Ondanks de pandemie blijft Korn zeer productief want nog geen drie maanden na “Start The Healing” gaat het heelproces verder op “Forgotten”.

Op “Forgotten” bewandelt Korn het evenwichtspad tussen mildheid en agressie. Jonathan Davis – intussen ook al vijftig zomers oud – zoekt daarbij het experiment niet op. Zijn esoterische en bizarre stemgeluiden van weleer blijven netjes opgeborgen. Qua tekst is de inhoud nogal puberaal, maar gezien Davis’ turbulente jeugd bedekken we dat met de mantel der liefde. De muziek mag er daarentegen wezen. Geen uitgerokken solo’s of inventief elektronisch knoppenwerk, Korn laat de powerchords regeren waardoor de track een ideale setopener zou zijn. Naar het einde toe mag ook Ray Luzier zijn drumkunsten etaleren waardoor we, zoals bij de vorige single, een goed uitgeruste band horen. Als je Korn voordien niet genegen was, stopt hier het verhaal want “Forgotten” is geen drastische koerswijziging.

Korns veertiende studioalbum Requiem verschijnt op 4 februari. Aanstaande zomer is de groep co-headliner op de zaterdag van Graspop. Er zijn enkel nog vrijdagkaarten beschikbaar voor headliners Avenged Sevenfold en Within Temptation. Wie de groep dit jaar in een zaal wil zien, moet op 25 mei naar de AFAS in Amsterdam. De supportact is Fever 333.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop maakt affiche compleet met onder andere John Coffey, Fleddy Melculy en Deez Nuts

Nu het festivalseizoen bijna voor de deur staat, maken steeds meer organisatoren hun line-up compleet. Ook Graspop lost vandaag zijn laatste namen…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - "READY ROCK"

FEVER 333 2.0 heeft de arena betreden en is al goed ingespeeld na hun debuut vorig jaar met “$wing“. De rock- en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.