Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn – “Forgotten”

© CPU – Matthias Engels

Na een carrière van bijna dertig jaar behoeft Korn weinig introductie. Al sinds het zelfgetiteld debuut uit 1994 wist de band aanhang te vinden bij de getroebleerde Amerikaanse jeugd. De wereldwijde doorbraak kwam twee jaar later met de hitsingle “A.D.I.D.A.S.“. Sindsdien was er ook sprake van een eerste lichting nu-metalbands waarin Korn zijn gelijke vond, in Deftones en Limp Bizkit. Iconisch zijn de livefragmenten op Woodstock 1999 en de Greatest Hits Vol. 1 (2004). Toen gitarist Brian ‘Head’ Welch zijn bandmakkers de bons gaf voor een christelijke levensstijl, zat de groep op een bijster spoor. Sinds Welch’ terugkeer in 2013 horen we jaarlijks terug solide albums waarvan The Nothing (2019) vriend en vijand verrastte. Ondanks de pandemie blijft Korn zeer productief want nog geen drie maanden na “Start The Healing” gaat het heelproces verder op “Forgotten”.

Op “Forgotten” bewandelt Korn het evenwichtspad tussen mildheid en agressie. Jonathan Davis – intussen ook al vijftig zomers oud – zoekt daarbij het experiment niet op. Zijn esoterische en bizarre stemgeluiden van weleer blijven netjes opgeborgen. Qua tekst is de inhoud nogal puberaal, maar gezien Davis’ turbulente jeugd bedekken we dat met de mantel der liefde. De muziek mag er daarentegen wezen. Geen uitgerokken solo’s of inventief elektronisch knoppenwerk, Korn laat de powerchords regeren waardoor de track een ideale setopener zou zijn. Naar het einde toe mag ook Ray Luzier zijn drumkunsten etaleren waardoor we, zoals bij de vorige single, een goed uitgeruste band horen. Als je Korn voordien niet genegen was, stopt hier het verhaal want “Forgotten” is geen drastische koerswijziging.

Korns veertiende studioalbum Requiem verschijnt op 4 februari. Aanstaande zomer is de groep co-headliner op de zaterdag van Graspop. Er zijn enkel nog vrijdagkaarten beschikbaar voor headliners Avenged Sevenfold en Within Temptation. Wie de groep dit jaar in een zaal wil zien, moet op 25 mei naar de AFAS in Amsterdam. De supportact is Fever 333.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coffin Feeder – “Dead or Alive”

Zoals iedereen al weet, deed de coronapandemie de muzieksector alles behalve goed. Gelukkig zijn er ook enkele zeldzame uitzonderingen. Zo vonden leden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.