Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn – “Start The Healing”

© CPU – Matthias Engels

Korn is de laatste tijd in een nostalgische bui. Nee, ze worden niet opnieuw gesponsord door Adidas. Wel grijpt de band sinds de terugkeer van gitarist Brian Welch steeds meer terug naar het geluid van hun glorietijd. In de jaren 90 sloeg elk album van de nu-metalpioniers in als een bom. Eigenhandig bedachten ze een formule die zowat elke hedendaagse metalcoreband voor een stuk hanteert. Een vurige mix van zware gitaren en elektronische samples. Diezelfde formule kreeg een moderne herwerking die we hoorden op het veelgeprezen The Nothing. Een pauzeknop lijkt Korn niet te hebben, want twee jaar na The Nothing leiden ze met “Start The Healing” alweer een nieuw album in.

Al decennialang behandelt zanger Jonathan Davis het ene moeilijke thema na het andere. Tijdens de schrijfsessies van The Nothing verloor hij de vrouw van zijn kinderen. De steun van zijn vrienden en collega’s in Korn sleurde hem door de loodzware periode. Dit reflecteert hij in “Start The Healing” en dus mogen we de songtitel letterlijk nemen. Zoals gewoonlijk zijn de gitaren zo laag als mogelijk gestemd. Over het algemeen is de productie gelijkaardig aan die op Untouchables. Toevallig het album waarop Davis naar eigen zeggen de pijn losliet. Het refrein heeft dan weer veel weg van bands als Breaking Benjamin. Elk element mag er zijn, maar de melodische brug is ongetwijfeld het hoogtepunt.

Fans van Korn weten dat bassist Fieldy al even afwezig is omdat hij kampt met persoonlijke problemen. Toch kan dat ratelend en uniek basgeluid enkel en alleen van hem komen. Laten we hopen dat we ‘Field Dog’ niet moeten missen op Graspop 2022.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 3): Helse hitte en nieuwe headliners

Met de zonnecrème in de ene hand en het flesje water in de andere, trotseerden de moedigste metalheads de duivelse warmte van…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 3): Op volle snelheid en met razende gitaren richting geblokte aankomstvlag

Bij het aanbreken van de laatste dag op Rock am Ring stonden er weer een aantal oude bekenden op onze planning. Waar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Korn - Requiem (★★★★): Emotionele uppercut van jewelste

Drugsmisbruik, bedrog en kindermishandeling. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze donkere thema’s die Korn al bijna dertig jaar behandelt in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.