Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn – “Start The Healing”

© CPU – Matthias Engels

Korn is de laatste tijd in een nostalgische bui. Nee, ze worden niet opnieuw gesponsord door Adidas. Wel grijpt de band sinds de terugkeer van gitarist Brian Welch steeds meer terug naar het geluid van hun glorietijd. In de jaren 90 sloeg elk album van de nu-metalpioniers in als een bom. Eigenhandig bedachten ze een formule die zowat elke hedendaagse metalcoreband voor een stuk hanteert. Een vurige mix van zware gitaren en elektronische samples. Diezelfde formule kreeg een moderne herwerking die we hoorden op het veelgeprezen The Nothing. Een pauzeknop lijkt Korn niet te hebben, want twee jaar na The Nothing leiden ze met “Start The Healing” alweer een nieuw album in.

Al decennialang behandelt zanger Jonathan Davis het ene moeilijke thema na het andere. Tijdens de schrijfsessies van The Nothing verloor hij de vrouw van zijn kinderen. De steun van zijn vrienden en collega’s in Korn sleurde hem door de loodzware periode. Dit reflecteert hij in “Start The Healing” en dus mogen we de songtitel letterlijk nemen. Zoals gewoonlijk zijn de gitaren zo laag als mogelijk gestemd. Over het algemeen is de productie gelijkaardig aan die op Untouchables. Toevallig het album waarop Davis naar eigen zeggen de pijn losliet. Het refrein heeft dan weer veel weg van bands als Breaking Benjamin. Elk element mag er zijn, maar de melodische brug is ongetwijfeld het hoogtepunt.

Fans van Korn weten dat bassist Fieldy al even afwezig is omdat hij kampt met persoonlijke problemen. Toch kan dat ratelend en uniek basgeluid enkel en alleen van hem komen. Laten we hopen dat we ‘Field Dog’ niet moeten missen op Graspop 2022.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Korn komt naar Lokerse Feesten 2024!

Nu het jaar stilletjes aan op volle toeren begint te draaien, kruipen ook de festivals voorzichtig uit hun winterslaap. In Lokeren doen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wargasm - "Bang Ya Head" (feat. Fred Durst)

Love it or hate it, nu metal schijnt een comeback te maken. Wargasm, bestaande uit het Londense duo Sam Matlock en Milkie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Fighting Myself”

Linkin Park viert dit jaar het twintig jarige bestaan van Meteora, het tweede album waar onder meer “Somewhere I Belong” en “Breaking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.