Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts – “Watching Strangers Smile”

© CPU – Kris Kellens

Na de release van hun album Sympathy For Life vorig jaar in oktober, brengt Parquet Courts een nieuwe single “Watching Strangers Smile” uit. Het nummer werd samengesteld toen ze Sympathy For Life opnamen in de studio, maar werd initieel onafgewerkt achtergelaten. Uiteindelijk kreeg het toch nog een afwerking, waarna het kwartet uit New York de single debuteerde live op The Ellen Show alvorens het uit te brengen op streamingplatformen.

“Watching Strangers Smile” is een post-funknummer met een meer dansbaar geluid dan we gewend zijn van Parquet Courts. Hoewel de instrumentatie een losse, vriendelijke sfeer uitstraalt, handelt de vastberaden en oprechte liedjestekst van “Watching Strangers Smile” over de moeilijke periodes tijdens de pandemie en de bijhorende gevoelens van isolatie. Zelfs dan is het moeilijk om de pure opwelling van vreugde te ontkennen die ontstaat door een toegankelijker popgeïnspireerd geluid. De simplistisch aanstekelijke keyboard-hook toont duidelijk de verwantschap aan tussen de single en hun album Sympathy For Life. “Watching Strangers Smile” is meer dan ooit geschikt voor een ruimer publiek.

Op 22 mei staat Parquet Courts in de Trix in Antwerpen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Dropout Boogie (★★★½): Fris, frivool en ook wat stoffig

Er zijn zo van die groepen die synoniem zijn met degelijkheid en waarvan je bij elke nieuwe release op voorhand weet wat…
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor Parquet Courts op 22 mei in Trix & een vinyl!

De kwalitatieve crescendo die Parquet Courts de laatste jaren met haar muziek aan de dag brengt, is de moeite. Zonder hun karakteristieke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stucker - "Exhale"

Leuven is een garagerockband rijker: Stucker. Een groep van vijf jonge gasten die naar eigen zeggen de wereld wil opvullen met energie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.