Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonny Light Horseman – “Summer Dream”

© James Goodwin

Bonny Light Horseman is het project van Anaïs Mitchell, Eric D. Johnson en Josh Kaufman. Samen brachten ze in 2020 hun gelijknamige debuutalbum uit en sleepten ze daarmee meteen twee Grammy-nominaties in de wacht. Hun muziek wordt gekleurd door de samenzang van Mitchell en Johnson, waarbij ze beroep doen op hun folkroots. Niemand minder dan Justin Vernon, die eerder al samenwerkte met Mitchell, nam de band onder zijn vleugels tijdens zijn Amerikaanse tour met Bon Iver. Begin vorige maand kondigden ze met “California” hun tweede album Rolling Golden Holy aan. Het nummer “Summer Dream” is hier een tweede voorsmaakje van.

Bonny Light Horseman staat gekend om hun melancholische folksongs. “Summer Dream” doet ons hunkeren naar een zwoele zomeravond; eentje waarbij we mijmerend uit het raam kijken en terugdenken aan een langvervlogen liefde. Het nummer komt kabbelend op gang waarbij het vooral de baslijn is die eruit springt. Deze keer zijn het de vocals van Mitchell die het voortouw nemen. Het is pas tegen het einde dat ze in dialoog gaat met Johnson. Geen grote uitschieters, op de mondharmonica na, maar een fijn nummer om bij weg te dromen.

Op 7 oktober komt het tweede album Rolling Golden Holy uit.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonny Light Horseman - "When I Was Younger"

Bonny Light Horseman is in Europa niet zo gekend, maar in de Verenigde Staten wordt de band met de minuut groter, bekender…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.