Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized – “Crazy”

© Juliette Larthe

Nadat we enkele re-issues kregen van de klassiekers van Spiritualized, werd het wel eens tijd voor nieuwe muziek. De muziek van J Spaceman heeft altijd iets mythisch rond zich gehad en de lockdown die iedereen naar binnen dreef, zorgde voor vernieuwde energie bij de man. Hij putte inspiratie uit de stilte en dat resultaat kunnen we horen op Everything Was Beautiful, dat op 25 februari verschijnt. De eerste single uit die plaat, “Always Together With You” was al een prachtig voorsmaakje, en ook deze tweede “Crazy” is van hetzelfde kaliber.

Met een zacht gitaartje omringd door breekbare vocals en een subtiele piano, gaat “Crazy” zeer fijn van start. De wisselwerking tussen de fragiele vocals van Spaceman en de vrouwelijke stem van Nikki Lane, gaat door merg en been. Muzikaal bouwt het nummer verder op, waarbij hoe langer hoe meer instrumenten zich in het debat mengen. Er zijn duidelijk invloeden te horen van het countrygenre en dat lijkt Spiritualized goed af te gaan. Naar het einde wordt de song dan ook niet gek, maar net hoopvol en we vermoeden dat heel de plaat van Spiritualized op die manier zal opgebouwd zijn. Gemaakt in eenzaamheid, dromend van hoop.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3367 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spiritualized - Everything Was Beautiful (★★★★): Vroeger was alles beter, en nu nog steeds

Lang geleden in een melkwegstelsel ver weg van hier, veertig jaar geleden op een kunstschool in midden Engeland om precies te zijn,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized - "The Mainline Song"

Everything Was Beautiful moest vorige maand uitkomen, maar door de wereldwijde grondstoftekorten en transportproblemen blijft de plaat nog tot 22 april verborgen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized - "Always Together With You"

Nadat Spiritualized vorig jaar de eerste vier platen uit hun carrière als re-issue uitbracht, is het nu weer tijd voor nieuwe muziek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.