Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized – “Always Together With You”

© Juliette Larthe

Nadat Spiritualized vorig jaar de eerste vier platen uit hun carrière als re-issue uitbracht, is het nu weer tijd voor nieuwe muziek. Op 25 februari verschijnt Everything Was Beautiful, de opvolger van And Nothing Hurt uit 2018. Daaruit krijgen we het lange, grootse “Always Together With You” als eerste single. Naast de aankondiging van al die nieuwe muziek, krijgen we ook een heuse tour die op 11 maart halt houdt in de Ancienne Belgique, waar de band voor het eerst speelt!

Frontman J. Spaceman speelde meer dan zestien instrumenten op de nieuwe plaat en nam hem op in elf verschillende studio’s. Daarnaast nodigde hij dertig muzikanten en zangers uit om het geheel van meer bombast te voorzien; ook zijn dochter Poppy zou op de plaat te horen zijn. Dat de man dus weer een pareltje zal opgenomen hebben, spreekt voor zich. Op eerste single “Always Together With You” hoor je al hoe dit zich ontplooit. Het nummer begint erg minimalistisch, maar bloeit al snel open tot een hoopvol, psychedelisch en spacey geheel waarin van alles te horen is. Met al die hoeveelheden aan instrumenten en muzikanten zou je denken dat het chaotisch klinkt, maar Spiritualized slaagt erin om enkel maar schoonheid te creëren die erg bombastisch, maar wonderbaarlijk binnenkomt.

Er staan slechts zeven nummers op de nieuwe plaat van Spiritualized, maar als ze allemaal zoveel bevatten als deze eerste single, wordt het weer dik de moeite.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spiritualized - Everything Was Beautiful (★★★★): Vroeger was alles beter, en nu nog steeds

Lang geleden in een melkwegstelsel ver weg van hier, veertig jaar geleden op een kunstschool in midden Engeland om precies te zijn,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized - "The Mainline Song"

Everything Was Beautiful moest vorige maand uitkomen, maar door de wereldwijde grondstoftekorten en transportproblemen blijft de plaat nog tot 22 april verborgen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spiritualized – “Crazy”

Nadat we enkele re-issues kregen van de klassiekers van Spiritualized, werd het wel eens tijd voor nieuwe muziek. De muziek van J…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.