Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Delvon Lamarr Organ Trio – “Don’t Worry ‘Bout What I Do”

©Francis A. Willey

Het meest swingende orgeltrio uit Seattle, Delvon Lamarr Organ Trio, bracht op 7 januari 2022 de tweede single uit van hun nieuw album. Dat album, Cold As Weiss, zal in februari pas uitkomen, maar we konden alvast kennis maken met nieuwe drummer Dan Weiss op “Pull Your Pants Up”, een licht komische boodschap verpakt in een groovy soul-jazz jasje. Met de tweede single “Don’t Worry ‘Bout What I Do” verandert er eigenlijk weinig. Degelijke soulfunk met een streepje acidrock.

Waar de eerste single een grap was, gericht naar gitarist Jimmy James, is de tweede single zijn antwoord daarop. Zijn respons op alles is “Dont Worry ‘Bout What I Do”, zelfs al zakt zijn broek af. In de vorige single ging de aandacht vooral naar organist Delvon Lamarr, maar hier steelt de gitarist eigenlijk de show. Vanaf de eerste seconde leggen de drummer en organist een solide, funky basis voor Jimmy James om vijf minuten lang z’n ding op te doen. Hij verkent de puurheid die de gitaar hem te bieden heeft, van degelijke jazzriffs naar een lang uitgesponnen solo over groovy percussie en aanstelijk orgelspel. Er is een leuk evenwicht tussen speels en virtuoos bij DLO3. Ze doen hun motto van ‘feel good music’ alle eer aan. De boodschap komt over, we moeten ons inderdaad geen zorgen maken over wat hij doet.

Cold As Weiss komt 11 februari 2022 uit. In het voorjaar staan er shows gepland in Frankrijk en Duitsland, maar voorlopig nog niets in België.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lady Blackbird - "Feel It Comin"

Lady Blackbird is geen onbekende meer op ons terrein. Ze bracht afgelopen zomer een bezoekje aan Rock Werchter en Gent Jazz waar…
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blessing Offor - "My Tribe"

Het verhaal van de Nigeriaanse Blessing Offor is best opmerkelijk. Op zesjarige leeftijd immigreerde hij samen met zijn nonkel naar de Verenigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.