Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Delvon Lamarr Organ Trio – “Pull Your Pants Up”

©Francis A. Willey

Delvon Lamarr Organ Trio – ook wel DLO3 genoemd – dat zijn organist Delvon Lamarr, Jimmy James op gitaar en sinds kort Dan Weiss als drummer. Om de komst van die laatste te vieren, brengen ze binnenkort een nieuw album uit dat Cold As Weiss zal heten. Hoewel DLO3 opgericht werd in 2015, dragen ze de ziel van de jaren ’60 van de vorige eeuw in zich. Billenschuddende feelgoodmuziek met duidelijke knipogen naar de jazz, soul en funk van toen. Het doet ons een beetje denken aan Booker T. & The M.G.’s. Vandaag brengen ze de eerste single van dat nieuwe album uit, genaamd “Pull Your Pants Up”. Hiermee maken ze meteen duidelijk wat ze bedoelen met ‘feelgoodmuziek’.

“Pull Your Pants Up” draait niet rond de pot en vliegt er meteen in. Een terugkerend orgeldeuntje surft mee op het vaste stramien van de drums en gitaar. De intermezzo’s voelen aangenaam geïmproviseerd en het geheel doet zwoel swingen. Met dit nummer doen ze ons genieten van een speelse en lichte compositie. De titel heeft ook z’n ludiek kantje. Gitarist Jimmy heeft op het podium af en toe last van een “bouwvakkersspleet” en de band had er genoeg van. Ze besloten er een nummer over te maken en dat werd dan “Pull Your Pants Up”. Fijn om te weten dat het er luchtig aan toe gaat bij DLO3. Na een kleine vijf minuten eindigt de instrumental even stevig als dat ze begon; de fantastische orgelpartij zindert nog na. Doorheen het spel wordt duidelijk dat deze mannen weten waar ze mee bezig zijn. Groovy is een understatement en blijven stilzitten zal ook niet lukken tijdens het luisteren. Alle drie zetten ze hun instrument op de juiste manier in en halen ze de juiste vibes boven.

Delvon Lamarr Organ Trio hebben nog geen shows gepland in België, maar wel al in Frankrijk en Duitsland. Cold As Weiss komt op 11 februari 2022 uit op Colemine Records.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE - "Can't U Feel It"

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Caleb Kunle - "All in Your Head"

In 2017 debuteerde Caleb Kunle met zijn allereerste ep Eden. Op die ep hoorden we meteen al dat de Nigeriaan een zeer verfijnde en…
InstagramLiveRecensies

KOKOROKO @ Ancienne Belgique (AB): Compleet collectief

Met hun zelfgetitelde debuut-ep veroverde het Londense collectief KOKOROKO zowat alle muziekliefhebbende harten van de wereld. Dat was ondertussen wel al meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.