Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ludovico Einaudi – “Rolling Like a Ball”

© Ray Tarantino

Na twintig jaar brengt Ludovico Einaudi terug een solo piano-album uit. Hij is een van de meest gestreamde klassieke artiesten van alle tijden en schreef soundtracks voor films als ‘Les Intouchables’ en ‘Nomadland’. De meester van het postmodern, klassiek minimalisme keert eindelijk terug naar de essentie. Geïnspireerd en gedwongen door de vele lockdowns ging Ludovico Einaudi achter zijn piano zitten en schreef hij het album Underwater. De titel is een metafoor voor een dimensie die geen invloed krijgt van buitenaf. Ook hier weer komt het aspect van de coronapandemie boven. Einaudi voelde geen grenzen tussen zichzelf en de piano waardoor de muziek ongekunsteld uit zijn vingertoppen vloeide. Dat album zelf komt later in januari uit, maar vandaag brengt hij ons al de vierde single ervan: “Rolling Like a Ball”.

Een reeks van zwevende noten zetten de compositie in. Het is typisch Einaudi om liggende basakkoorden op te vullen met zwierige, bijna geïmproviseerd aanvoelende melodieën. Hij wijkt in “Rolling Like a Ball” niet af van dit principe en borduurt dus verder op wat hij als geen ander goed kan. In zijn stukken weet hij telkens de juiste snaar aan te raken. Het nummer bestaat uit twee delen waar het eerste deel bescheiden groter is dan het tweede. Na een seconde stilte in de helft vertraagt Einaudi het tempo en de intensiteit. ‘Dromend op een druilerige dag’ lijkt ons hier wel een gepast cliché. Er is niets spannends of vernieuwends aan het nummer. Het is Ludovico Einaudi in zijn puurste vorm: een bewezen recept dat nogmaals bevestigd wordt.

Underwater verschijnt op 21 januari 2022 op Decca. Ludovico Einaudi geeft 3 maart 2022 een concert in de Bozar in Brussel en 5 maart 2022 in het Capitole in Gent. Beide shows verkochten razendsnel uit.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Ludovico Einaudi @ Koningin Elisabethzaal: Een muzikaal moment van vrede in een onderwaterwereld

In een ruimschoots gevulde Koningin Elisabethzaal hoorden we de Italiaanse componist/pianist Ludovico Einaudi rusteloos voortploegen, volop knauwend en bijtend aan een groots…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joep Beving - "Antoinette"

Joep Beving is geen onbekende naam voor wie al eens naar populaire Spotify-afspeellijsten zoals ‘Calming Classical’ of ‘Calm & Focused’ geluisterd heeft….
AlbumsRecensies

Elias - Kaiku (★★★½): Gentse jazzdrummer slaat raak met soloproject

De Gentenaar Elias Devoldere kennen we in de eerste plaats als drummer van de Belgische jazzrockband Nordmann. Daarnaast is hij de afgelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.