Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Amateur Hour”

© CPU – Ymke Dirikx

Op 28 januari verschijnt met Extreme Witchcraft alweer het veertiende album van Eels. Daarop zullen twaalf nieuwe nummers te vinden zijn, maar het ziet er niet naar uit dat die nog veel verrassingen met zich mee zullen brengen. Er verschenen namelijk al drie singles uit de plaat en vandaag is het de beurt aan de vierde. We zijn dus al zoet met één derde van het album en dat maakt dat we al kunnen uitmaken dat het weer een klassieke Eels-plaat wordt. Ook deze “Amateur Hour” is daarop geen uitzondering.

Met een heerlijk rockend gitaartje en de herkenbare, uitgerookte stem van Mr. E start deze “Amateur Hour” heel strak. De bluesy gitaren doen wat denken aan “Going Fetal”, maar het refrein waarin de vocals iets de hoogte ingaan laat ons dan weer denken aan Dinosaur Jr. Ook de gitaarsolo die niet veel later volgt, brengt ons naar die invloeden. Het duurt vervolgens niet lang vooraleer de riff terugkeert en zo groovet deze “Amateur Hour” als geen ander op zijn eind. Heel fijn en vrolijk liedje van Eels.

Facebook / Instagram / Website

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.