Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Steam Engine”

© CPU – Ymke Dirikx

Het is lastig om evenveel swagger te hebben als Mister E van Eels. De man heeft na een rustige periode weer wat inspiratie gevonden voor nieuwe muziek en nadat vorig jaar Earth To Dora verscheen, komt op 28 januari de veertiende studioplaat van zijn project eraan. Daaruit hoorden we eerder al “Good Night On Earth” en vandaag brengt de groep nog een tweede single met “Steam Engine”. Wie de band live aan het werk wil zien, kan op 7 april naar Vorst Nationaal gaan waar Eels ten dans speelt.

“Steam Engine” is een bluesy track geworden die vooral op de groove probeert te spelen. Het is zeker niet het beste werk dat we al van Eels te horen kregen, maar het is wel een nummer dat heel gezapig te beluisteren valt. De gitaar zorgt voor een gemoedelijke sfeer en de vocals van Mister E geven het geheel de vettigheid dat het nodig heeft. Dit in combinatie met een herkenbaar refrein waarin de titel enkele keren wordt herhaald, geeft een klassiek bluesy nummer met de herkenbare Eels-invloeden. Niets vernieuwend, niet super straf, maar wel aangenaam.

Facebook / Instagram / Website

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.