Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Anna Dutoit – “NO HONEY”

Is het nu een oude bekende of een ontdekking, we kunnen er even zelf niet meer aan uit. Anna Dutoit is 22 jaar, studeert aan PXL Music in Hasselt en maakt muziek. Niet de eerste en zeker niet de laatste beginnend artieste waar we dit over kunnen zeggen. Toch heeft Dutoit zich op korte tijd kunnen onderscheiden van de rest, want we zien en horen haar vaak. Zo was er haar deelname aan Sound Track, waar we vol lof over haar performance konden schrijven. Ook over de debuutsingle “T’es con” van de band Faux Noir, waarmee ze als frontvrouw heel wat Limburgse harten veroverde, viel niet veel slechts te zeggen.

Nu gaat ze er alleen voor. Als nieuwjaarscadeau kregen we haar debuutsingle “NO HONEY” en die valt zeker in de smaak. Ze laat hier zien dat het niet enkel in het Frans kan, maar dat ze ook in het Engels haar verhalen bij het publiek kan overbrengen. Ze maakt haar boodschap duidelijk: ze is ‘NO HONEY’, maar een sterke, zelfstandige vrouw die niet gecontroleerd hoeft te worden en die zelf moedig genoeg is om de wereld te trotseren. Dat is ook de rode draad die ze door haar muziek trekt. Ze toont de naakte waarheid van de normen ten opzichte van vrouwen in deze maatschappij.

Naast haar foutloze vocals zet ze dat krachtige verhaal van vrouw zijn prachtig in de kijker: ‘Don’t treat me like a lady, only on a throne.’ Haar diepzinnige teksten doen gelukkig de mindere muziekkeuzes volledig teniet. De elektronische invloeden aan het begin van de single zijn té. Later in het nummer worden ze subtieler en aangenamer om naar te luisteren. Dan zet ze haar kracht, namelijk haar sterke, volle stem, meer in de kijker en het luisteren wordt weer aangenamer.

Eén ding is zeker: Anna Dutoit is goed op weg. “NO HONEY” krijgt misschien niet meteen vijf sterren, maar het toont zeker haar potentieel en doet ons verlangen naar meer.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Interview Anna Dutoit: 'Het is een ode aan de samenhorigheid die je onder vrouwen hebt'

Sinds 18 maart is WOMAN van Anna Dutoit te horen op Spotify. Vergezeld door haar producer Quinten Godts en manager Auck Schrover…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna Dutoit - "I.D.W.A."

We kennen Anna Dutoit inmiddels als muzikale twintiger met een klok van een stem, die met haar muziek womanhood in de kijker…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 15/10 @ JH Plug-In (Leopoldsburg)

De eerste Limburgse voorronde van Sound Track vond plaats in het JH Plug-in in Leopoldsburg. In dat goed uitgerust jeugdhuis mochten vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.