LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 15/10 @ JH Plug-In (Leopoldsburg)

De eerste Limburgse voorronde van Sound Track vond plaats in het JH Plug-in in Leopoldsburg. In dat goed uitgerust jeugdhuis mochten vijf artiesten het beste van zichzelf laten zien. Anna Dutoit, LINDA, Grizmo, Fūro en purpleboy hadden allemaal iets anders te brengen en deden dat allemaal op hun eigen manier. De zaal liep langzaam vol en zo begon de eerste artieste aan haar moment.

De spits afbijten is nooit gemakkelijk. Toch begon Anna Dutoit zelfzeker aan haar set. Deze 22-jarige Hasseltse was vocaal gezien enorm sterk, om niet te zeggen bijna foutloos, en had een stem om U tegen te zeggen. Haar interactie met het publiek was wat onwennig, maar we moesten allemaal nog opwarmen. Door de hevige synths en krachtige drums lukte dat zeker. Haar feministische boodschap gaf het geheel de overgave die het verdiende; ‘Don’t treat me like a lady, only on a throne’. Zelfs in de mindere passages bleef het publiek enthousiast. Afsluiten deed ze met een leuk, dansbaar nummertje. Kortom, een boeiende set waarin kleine foutjes snel vergeven werden.

Zelf omschrijven de Antwerpse dames van LINDA hun muziek als het omzetten van donkere gevoelens in positieve vibes. Ze zetten hun set in met zweverige synths en een heldere zang. Al snel werd daar een harde 4/4-beat aan toegevoegd met een overheersende kick. Die bleef eigenlijk doorheen het hele optreden op hetzelfde tempo dreunen. De zaal danste. Door de duidelijke taakverdeling voelde het soms aan alsof ze niet bij elkaar hoorden. De vocale kant paste soms niet naadloos in de synth-melodieën. Het totaal bestond uit drie nummers, die met een beperkt arsenaal aan klanken gebracht werden. Het tegengewicht was hun energie, die ook uitstraalde op het publiek. In het laatste nummer kwam een groovy disco-baslijn tevoorschijn die toch weer verraste. Het evenwicht tussen de verschillende elementen kon beter, maar het concept zat goed en alle elementen om te dansen waren aanwezig.

De 20-jarige Grizmo uit Genk is geen onbekende; hij was al finalist in de Nieuwe Lichting van StuBru. Als een echte MC probeerde hij het publiek vanaf het begin mee te krijgen in zijn optreden. Helaas was de zaal niet zo ‘grime-minded’ en bleef de gevraagde moshpit uit. Zowel hij als zijn DJ gaven zich wel voor 100%. Soms kwam hij chaotisch over in het rappen, maar dat kan gelegen hebben aan de nogal passieve zaal. Zoals hij het zelf zei, werd het een korte, maar krachtige set. Hoewel de beats en zijn flow telkens op hetzelfde elan verder gingen, bracht Grizmo ze wel met passie. Met de nodige toeters en gunshot-effectjes sloot hij af.

Fūro uit Peer omschreef hun muziek als bakken vol emotie en iemand vulde aan met ‘drugs voor de oren’. In hun lange nummers combineerden ze lagen van ambient synths met het zachte, zuivere geluid van gitaar. Ze raadden ons aan om met de ogen toe te luisteren en dat snapten we. De eerste track voelde aan als een vloeiende rivierstroom waarin de instrumenten in elkaar verdwaalden, maar ze vonden ook telkens de weg terug. Wat we spijtig vonden, was dat ze het wegdromen onderbraken met een woordje uitleg over het nummer. Natuurlijk handig, maar het brak wel met de sfeer. Een intieme setting, zelfs zittend, zou perfect zijn voor deze muziek. Het woord sfeervol vat het samen. Voor dat we het doorhadden, begon hun laatste nummer al. Van ambient ging het naar dromerig dansbaar. Een mooi slot van de set, waarvan de outro zelfs nog verder had mogen gaan.

Als jongste artiest van de avond (achttien jaar) mocht purpleboy deze voorronde afsluiten. De invloed van emorap was duidelijk aanwezig in de beats. Vocaal was Tristan Moons niet zo goed op toon, wat spijtig was aangezien hij duidelijk door emotie gedreven werd. Misschien valt het te wijten aan het feit dat deze bedroom-producer te lang in zijn slaapkamer heeft moeten meezingen. Hij bracht zware onderwerpen best luchtig en had heel het publiek mee. Tijdens het optreden zagen we hem zichzelf ontplooien en dat leidde in de laatste twee nummers ook tot een betere performance. Voor zijn leeftijd bracht purpleboy sterke, krachtige songs die enorm veel potentieel in zich droegen. purpleboy moest even wennen aan het podium, maar eens daar werd duidelijk waarom hij er stond.

Deze voorronde liet ons genieten van ambient tot rap naar pop. We zijn zeer benieuwd wie we 18 december zullen terugzien in de Limburgse finale. Onze persoonlijke top 3 weten we alvast wel:

3.LINDA
2.Anna Dutoit
1.Fūro

Benieuwd wat dit prachtige muziekconcours nog in petto heeft?  Ga dan zeker eens kijken naar een van de selectierondes of finales. Een overzicht vind je hier. Alle foto’s kan je checken op deze site.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale West-Vlaanderen @ Cactus Muziekcentrum (Brugge)

In Brugge werden voor de finale van Sound Track acht artiesten verwacht die konden meedingen naar de prijs als laureaat. Met Arend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.