Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Faux Noir – “T’es Con”

Faux Noir is een samenraapsel van studenten van PXL music, dat bestaat uit vocaliste Anna Dutoit, gitarist Alexis Guiette, manusje-van-alles Daan Van Luijk, electronica-expert Quinten Godts en drummer Lenno van Galen. Ze brengen Franstalige indiepop met elektronische invloeden.

“T’es Con” valt heel goed in de smaak. De vijf studenten laten meteen hun sterktes goed horen. Ze tonen elk hun eigen expertise, maar voegen het prachtig samen in het uitermate sterk debuut. Je hoort veel gebeuren zonder dat het té wordt. De Hasseltse muziekopleiding liet al vaker sterke artiesten op ons los, maar Faux Noir schiet meteen in de roos. Het is een knap staaltje indiepop dat je al na de eerste seconden doet snakken naar meer.

De band begint hun single met zachte elektronische klanken die al snel vervolledigd worden door de volle stem van frontvrouw Anna Dutoit. Wat later in het nummer beginnen de gitaren te scheuren en nemen de drums toe, “T’es Con” wordt voller. Er zit een bepaald mysterie in de stem van de tweetalige zangeres en de harmonieën wakkeren de nieuwsgierigheid alleen nog maar meer aan.  Hoe verder in het nummer, hoe verliefder je erop wordt. Het vijftal mag zeker en vast fier zijn op hun prestatie. Hopelijk kunnen we snel meer horen van deze jongeren, nous voulons plus!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
LiveRecensies

Vuurdoop 2023: Ambitieuze blik op de toekomst

Brussel heeft Fifty Lab, Antwerpen heeft We Are Open en Hasselt heeft… Vuurdoop! Vuurdoop is het jaarlijkse showcasefestival van PXL Music waar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 925 - "Judy"

Hou je van een goede portie ouderwetse rock-‘n-roll? Hoeven er niet te veel franjes aan? Dan heeft The 925 alles wat je…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Muttons - "Falling out of Time"

The Muttons is de nieuwste aanwinst in de Belgische rockwereld. Ongeveer een jaar geleden bracht deze Gentse band hun debuutsingle “What Is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.