Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna Dutoit – “I.D.W.A.”

We kennen Anna Dutoit inmiddels als muzikale twintiger met een klok van een stem, die met haar muziek womanhood in de kijker zet. De studente bracht slechts een paar weken geleden haar debuut “NO HONEY” uit en nu komt ze met een ijzersterke opvolger. “I.D.W.A.” brengt een duidelijke boodschap: ‘I don’t wanna anymore.’ Het is naar eigen zeggen een nummer over het moment waarop je als vrouw ‘nee’ leert zeggen en alle kritiek daarmee naast je neer kan leggen. ‘Er is wel nog een hoop teleurstelling in hoe je behandeld bent geweest, maar het houd je niet meer tegen. Laat het allemaal maar komen, ik weet wat ik wil en dat ga ik bereiken. Just try and see: you won’t get in my head anymore…’, luidt het persbericht.

Anna heeft een heel ander spectrum van haar kunnen getoond in deze nieuwe song. De dansbaarheid en ritmiek waar we naar op zoek waren in haar vorige release, komt hier mooi tot zijn recht. De muziek zelf is een stuk aangenamer dan in “NO HONEY”. Het elektronische wordt beperkt tot een minimum en ze gebruikt haar sterkste kant als aandachtstrekker: haar stem. Zoals altijd weet Dutoit haar vocals krachtig in te zetten en zorgt ze voor de nodige opbouw naar hoogtepunten. Haar teksten zijn mooi geschreven en maken het eens zo interessant om te blijven luisteren. ‘I dug my own hole, but that was before’, nog een mooi voorbeeld van hoe ze vrouwen wil inspireren om voor zichzelf op te komen en hun kracht naar boven te halen. Een werkpunt is echter het einde van de song. Het nummer stopt abrupt, betere keuzes hadden hier gemaakt kunnen worden.

Het nummer is een mooie ode aan de vrouwelijke weerbaarheid en dat is ook waar Anna een groot deel van haar inspiratie uit weet te halen. Een mooie sprong vooruit ten opzichte van de voorganger. Wij zijn alvast heel benieuwd naar wat we nog mogen verwachten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Interview Anna Dutoit: 'Het is een ode aan de samenhorigheid die je onder vrouwen hebt'

Sinds 18 maart is WOMAN van Anna Dutoit te horen op Spotify. Vergezeld door haar producer Quinten Godts en manager Auck Schrover…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Anna Dutoit - "NO HONEY"

Is het nu een oude bekende of een ontdekking, we kunnen er even zelf niet meer aan uit. Anna Dutoit is 22…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 15/10 @ JH Plug-In (Leopoldsburg)

De eerste Limburgse voorronde van Sound Track vond plaats in het JH Plug-in in Leopoldsburg. In dat goed uitgerust jeugdhuis mochten vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.