Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Big Thief – “No Reason” & “Spud Infinity”

© CPU – Jan Van Hecke

Dat er een nieuwe plaat van Big Thief zit aan te komen, wordt vandaag nog maar eens bijzonder duidelijk. De band rond Adrianne Lenker laat namelijk single zes en zeven uit Dragon New Warm Mountain I Believe In You op de wereld los. Toch hoeven de fans nog niet in paniek te schieten, want we hebben lang nog niet alle nummers van die plaat te horen gekregen. De vijfde langspeler van de Amerikanen wordt namelijk een dubbelalbum, met maar liefst twintig liedjes op de tracklist. Eerdere voorsmaakjes als “Certainty“, “Change” en “Time Escaping” beloofden dan ook al veel goeds, en ook het nieuwe tweeluik “No Reason” / “Spud Infinity” kan ons bekoren.

Dat betekent bijgevolg ook dat de nieuwe singles mooi in dezelfde lijn liggen als hun voorgangers, met andere woorden, perfect voor dit grijze weer. Zo werd “No Reason” een lekker dromerig verhaaltje met enkele melancholische toetsen. We krijgen een fijne mix van akoestische gitaren, strijkers en fluisterende elektronica, met daarover Lenkers herkenbare stemgeluid. Doe daar nog een dwarsfluit bij, die al die winternevel voorzichtig aan de kant blaast, en je krijgt een Big Thief-nummer pur sang om een kleine vier minuten bij weg te dromen.

Waar “No Reason” nog voorzichtig richting lente neigde, is die op “Spud Infinity” al volop aan de gang. Met een gezellige mix van strijkers en een mondharp laat Lenker zich in dit nummer van haar vrolijke kant horen. De country-invloeden sijpelen voelbaar door, waardoor het geheel je zonder al te veel moeite weet mee te slepen. Geleidelijk aan bloeit de track nog wat grootser open, waardoor je je binnen de kortste keren op een Amerikaans boerderijtje waant, badend in de stralen van een voorjaarszonnetje. Er mag dan wel geen gigantische koerswijziging in het verhaal van Big Thief zitten, de band bewees al met zowat elke plaat dat deze formule aanslaat. Daarom zijn we er eigenlijk nu al van overtuigd dat ook die volgende plaat perfect in de discografie van de Amerikanen zal opgaan.

Dragon New Warm Mountain I Believe In You verschijnt op 11 februari. Op 19 februari speelt Big Thief in het Koninklijk Circus te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Fool"

Er valt heel wat nieuws te melden uit de wereld van Big Thief de afgelopen weken. Niet alleen trekt de band in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Sadness As A Gift"

Big Thief-fans beleven deze tijden hoogdagen. Niet alleen is het zachte sneeuwtapijt het ideale zicht om naar de band te luisteren, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.