AlbumsRecensies

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ – ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ (★★★½): De volgende stap vooruit

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ kan al een tijdje geen goed bewaard indiegeheim meer genoemd worden. De band rond Jonas Desmet liet op verschillende muziekwedstrijden sterke livepassages noteren en werd dit jaar nog benoemd tot residerende artiest van concertzaal Wilde Westen. Ook wij reserveerden voor hen een plaatsje in onze Grote Beren Van Morgen 2020. Een mooi palmares voor een band die pas in 2019 het levenslicht zag. Een palmares dat ook steile verwachtingen zou kunnen creëren voor hun debuut-ep.

Vooruitgeschoven singles “Move On” en “How Long” deden ons evenwel al watertanden naar meer. Het was dan ook een verrassing dat het iets ruigere “Move On” niet opgenomen werd op de ep. ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ legt op die manier nog meer de nadruk op een melodieus, warm geluid. Op “Close Your Eyes” horen we zelfs een speelse piano het ritme bepalen. De band toont hiermee dat ze meer in huis heeft dan haar hoekige gitaarspel van debuutsingle “Doktor Rudi”.

Ook in haar teksten probeert de band de nodige geruststellingen mee te geven. Mogelijks geïnspireerd door deze ellendige pandemie troost de herkenbare stem van Jonas Desmet ons meermaals met de boodschap dat we alle tijd mogen nemen om op onze positieven te komen. “Take A Little” vormt in dat opzicht een van de warme hoogtepunten van de ep.

Het ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ-recept voelt vertrouwd aan. De band speelt met het tempo en maakt zich soms bewust klein om een refrein dan volledig te laten openbloeien richting een grote finale. “How Long” eindigt zo in een heerlijk chaotische finale vol samenzang. Ook het opvallend kwetsbare “All But Fine” werkt op een andere manier toe naar een groter slot, waarbij het instrumentaal gitaarwerk de hoofdrol speelt.

Bij de laatste, uitdovende noten van “Haven’t You Heard” kunnen we enkel concluderen dat deze debuut-ep een nieuwe stap is voor deze nog jonge band. Een stap die zou moeten leiden tot een plek als vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Traditioneel worden er bij het nieuwe jaar veel sportieve voornemens uitgesproken. Een vast abonnement op deze ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ zal het onze zijn.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PINGPONGCLUB - "How Long"

PINGPONGCLUB is al lang geen volkomen onbekende meer voor muziekfans met een zwak voor goede Belgische indierock. De Gents-Kortrijkse band rond Jonas…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ - "Move On"

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ, de Kortrijkse band rond frontman Jonas Desmet, staat al een tijdje op onze radar. Hun sterke livepassages tijdens wedstrijden als Humo’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.