Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PINGPONGCLUB – “How Long”

© Anneke D’Hollander

PINGPONGCLUB is al lang geen volkomen onbekende meer voor muziekfans met een zwak voor goede Belgische indierock. De Gents-Kortrijkse band rond Jonas Desmet timmert echter geduldig verder aan de weg. En met succes: enkele maanden geleden koos concertzaal Wilde Westen hen als hun residerende artiest. Een debuut-ep moet dit jaar proberen al dat goeds te bevestigen. Wij vonden de eerste vooruitgeschoven single “Move On” alvast een stap in de juiste richting en ook de nieuwste single “How Long” lijkt dat te bevestigen.

Net als op hun eerste single vliegt de band er ook nu meteen in. Bij het refrein wordt de luisteraar eerst nog op het verkeerde been gezet. De band haalt het tempo enkel naar omlaag om de spanning weer stelselmatig op te voeren tot op het punt dat het nummer weer openbarst. In het slot ontploft “How Long” in een climax, waarbij verschillende stemmen door elkaar heen zingen. Een warme chaos, die het nummer nog even doet nazinderen.

PINGPONGCLUB stelt zich op “How Long” in de plaats van een drenkeling die zich verloren op zee bevindt. In de realiteit lijkt het echter dat PINGPONGCLUB perfect weet welk pad ze bewandelen. Op basis van de eerste twee singles durven wij gokken dat dat pad ook zal leiden tot een straffe debuut-ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ - ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ (★★★½): De volgende stap vooruit

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ kan al een tijdje geen goed bewaard indiegeheim meer genoemd worden. De band rond Jonas Desmet liet op verschillende muziekwedstrijden sterke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ - "Move On"

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ, de Kortrijkse band rond frontman Jonas Desmet, staat al een tijdje op onze radar. Hun sterke livepassages tijdens wedstrijden als Humo’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.