Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin & Leon Bridges – “B-Side”

© Pooneh Ghana

Khruangbin & Leon Bridges, de combinatie leverde ons in 2020 een heerlijke ep Texas Sun op. Daarna gingen beide artiesten hun eigen weg, met voor Khruangbin plaat Mordechai en voor Leon Bridges dit jaar Gold-Diggers Sound. Twee albums waarin ze hun eigen stijlen terug ontdekten, een nieuwe samenwerking zat er bijgevolg niet aan te komen. Toch bleek hun liefde voor Texas en bij uitbreiding elkaar niet bij één ep te blijven. Op 18 februari verschijnt namelijk Texas Moon, een tegenhanger van de vorige ep waarin de donkere kanten van hun thuisstaat worden ontdekt. Eerste single “B-Side” zou dus zomaar de duistere broer van “C-Side” kunnen zijn.

Voor het eerst zien we beide artiesten in eenzelfde videoclip en het lijkt er ook niet meteen op dat die donkere kant van Texas voor een minder zwoel sfeertje zorgt. Wat we horen is een heerlijk groovende baslijn zoals enkel Khruangbin die brengt en een Leon Bridges die dat geheel op een soulvolle manier aanvult. Muzikaal kunnen we inderdaad wel een iets duisterder geheel horen, omdat het allemaal iets minder verfrissend klinkt en de muziek meer richting het nachtleven neigt. Dat betekent echter niet dat deze “B-Side” minder goed is, want ook dit keer weten de twee artiesten een perfecte cohesie tussen hun twee talenten te brengen.

Dat doet dus uitkijken naar de nieuwe ep, Texas Moon, die op 18 februari 2022 verschijnt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Vieux Farka Touré & Khruangbin - Ali (★★½): Overstromingsgevaar in de woestijn

Een Malinees en drie Texanen ontmoeten elkaar in een pub in Londen. Touré is op een missie om de erfenis van zijn…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.