Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde aan Daan – “Je Verliest Jezelf”

(c) Jozef Ruttens

Aarde aan Daan, de band rond Amsterdams Antwerpenaar Daan Hafkamp, werkt traag, maar gestaag aan zijn opmars richting muziekstratosfeer. Na enkele singles, onder andere “Projector” in 2018 en “Goed” in 2020, en een plaats in de halve finale van Humo’s Rock Rally, beleven ze een exponentiele groei met nu al de tweede single van 2021: “Je verliest jezelf”. In hun typische stijl, de dromerige indiepop, brengen de dagdromers een lofzang op de mens die zich af en toe verliest. Met een muzikale ondertoon dat dat soms ook niet zo erg is. De ultieme Nederbelg, frontman Daan Hafkamp, gaat in zijn muziek op avontuur langs de grenzen van de Nederlandse taal en experimenteert met muzikale tonen. Het doet soms wat denken aan Willem Ardui en Eefje De Visser, twee artiesten die zich ook niet conformeren naar de gewoontenormen.

De nieuwste single begint met gesproken woord, ‘lezen, reizen, dingen vernielen’, met op de achtergrond enkele zangerige harmonieën, als een soort mantra voor wat de mens zou moeten doen in deze wereld. Met een zeer minimalistische opzet begint de Aarde vervolgens te draaien rond alle dingen waarin een mens zich kan verliezen. Het mysterie en de droomstaat worden zeker opgewekt door de productie van dit nummer, iets wat een handelsmerk van Aarde aan Daan lijkt te worden. Laagje per laagje kom je in een droomwereld terecht die ontaardt in een muzikale climax die je vastgrijpt, om dan weer zachtjes te worden neergelegd op het einde met de woorden: ‘maar al te graag’.

“Je verliest jezelf” luistert als een korte ruimtereis doorheen het brein van Daan Hafkamp. Wat Aarde aan Daan doet in het Nederlandstalig taalgebied is ongezien en ongewoon. De manier waarop hij de mystiek oproept in een minimalistische setting en met schijnbaar alledaagse en banale zinnen als ‘je verliest jezelf’ is heerlijk vernieuwend. Het is poëzie op muziek gezet. Hij neemt je mee in zijn droomwereld met esoterische synths, bovenaardse geluiden en rake teksten tot helemaal buiten deze wereld. Aarde aan Daan is muziek waar men zich helemaal in kan verliezen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.