Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Aarde aan Daan – “Projector”

Als Aarde aan Daan verkent Daan Hafkamp de Nederlandse taal met bijzonder dromerige muziek. Vorig jaar liet hij dit al horen op een reeks nummers die hij thuis opnam. De combinatie van akoestische instrumenten en etherische geluiden die hij gebruikte, sprak toen al tot de verbeelding. Nu lijkt alles echter in zijn plooi te vallen met de eerste officiële single van Aarde aan Daan, “Projector”. Hierbij kreeg hij de hulp van Samir Boureghda van The Girl Who Cried Wolf en Tomas Vink van Lighthousing die veel van de synths verzorgde.

“Projector” is een nummer dat vol evenwicht zit, maar op elk vlak avontuurlijk blijft. De akoestische en elektronische elementen zijn volledig in elkaar vervlochten en nemen onvoorspelbare bochten. Met een pulserend ritme wordt er aanvankelijk dringendheid en mysterie opgewekt, maar dit ontaardt al snel naar een dromerig avontuur. Zo horen we samples in de vorm van spraakopnames (in de stijl van Public Service Broadcasting), maar weet Aarde aan Daan ook steeds meer boeiende laagjes toe te voegen en het nummer zelfs te doen ontaarden in een heftige climax.

Uiteraard speelt de stem van Daan nog steeds een hoofdrol. Hij zingt zijn sfeervolle teksten niet alleen in het Nederlands, hij weet ze ook op een unieke manier over te brengen. Zijn stem kan helder klinken, maar ook wat gevoeliger als hij flink in de hoogte schiet. Op sommige momenten klinkt hij zo abstract dat we af en toe vergeten dat Daan in onze moedertaal zingt. In veel facetten doet dit project ons denken aan Willen Ardui of Eefje de Visser, twee artiesten die ook creatief omgaan met het Nederlands en de muzikale begeleiding hiervan. Wij gunnen Aarde aan Daan alvast evenveel succes!

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mayorga - "Weekend Lover"

Het aantal nieuwe talenten dat wekelijk in ons kleine landje de kop op steekt, is bijna niet meer bij te houden. Vandaag…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.