Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde aan Daan – “Goed”

(c) Jozef Ruttens

Ruim twee jaar geleden troffen we op Theater Aan Zee (Oostende) een charmante knul met noorderbuurtongval aan. Met slechts één single, “Projector”, onder de arm overtuigde Daan (Hafkamp) toen met zijn uitmuntende présence en ‘come as you are’-attitude het aanwezige publiek. We vroegen ons toen wel nog af of de act het in de toekomst wilde maken met verhalende luistermuziek of net met dansbare Nederlandstalige pop. De keuze lijkt met de komst van “Goed” in een verrassende, maar duidelijke plooi te zijn gevallen.

Ruim twee jaar hebben we dus moeten wachten op een nieuwe single van Aarde aan Daan, maar net als met een goeie, rode wijn, moesten we geduld uitoefenen alvorens de nieuwesinglefles te kunnen ontkurken. Wat is er in die tijd zoal gebeurd ten huize AaD? Wel, Hafkamps songs hebben een warme thuis gevonden bij Small Art Records (ook Fulco en Monokimono) dat zich hiermee sterk begint te manifesteren tussen de al wat grotere gespecialiseerde indie labels. Ook muzikaal heeft Daan er enkele uitmuntende muzikanten in de rangen bijgehaald. Met Helena Mayorga-Paredes (Pavlove) op gitaar, bassiste Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow) en Robbe Van Ael (Oproer) op drums zit het liveaspect namelijk meer dan snor, getuige ook de terechte plek in de halve finales op de meest recente Humo’s Rock Rally.

Voor “Goed”, dat de aantrekkelijkheid van een destructieve liefde bezingt, werkte Hafkamp samen met producer Mathijs Steels, bekend als chaostoetsenist bij Shht en van de iconische duim-omhoogfoto’s op Instagram. Gekke samenwerking? Niet wanneer je weet dat beide heren een voorliefde hebben voor filmcomponist Ennio Morricone. Muzikaal horen we namelijk heel wat filmische geluiden, waardoor het nummer zich uitermate lijkt te lenen als traileranthem voor de betere A-klasse VRT-reeksen. Het is uniek te noemen hoe Aarde aan Daan nuchtere, spontane, nonchalante zinnen als ‘Het is goed je weer te zien’ muzikaal weet te matchen met de dramatiek van schallende trompetten en erotiserende synths. Dat balanceren en aanschurken met een vleugje kitsch zorgt voor een héél erg geestige en fascinerende dynamiek doorheen het nummer. We kunnen ons geen andere tracks voor de geest halen die iets doen als “Goed”, en dat vernieuwende is net waar we in de Belgische muzieksector zo gek op zijn.

Eerlijkheidshalve moeten we echter toegeven dat het alsnog de bijhorende videoclip is die ons het meest van onze sokken blaast. Met een coronaproof team onder leiding van regisseuse KyKy Kong Kong (Dimitri Vegas & Like Mike) werd een geweldige horrorkomedie bij elkaar gefilmd. Moordscènes en passie bij de vleet, maar we zullen verder niet te veel verklappen. Wat we wel nog kunnen meegeven: wie de “Goed”-filter in een Instagramverhaal gebruikt, “Goed” als soundtrack gebruikt en er @aardeaandaan in tagt, maakt kans om na de lockdown een thuisconcert te krijgen van Daan. Het proberen waard, zo lijkt ons!

Facebook / Instagram

 

111 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WIES – “Maar Ik Doe Het Toch”

‘Wie is Wies?’ Een vraag die we ook hadden voordat haar nieuwste single kwam binnenwaaien. De verdomde landsgrens tussen onze noorderburen en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Depot organiseert Anderhalvemetersessies met o.a. Brihang, Compact Disk Dummies, DIRK. en Novastar

De evenementensector is bijzonder creatief geworden om deze zomer artiesten toch een podium kans te geven. Ook Het Depot en M Leuven…
FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2019 volgens de muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn er heel wat mensen die dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.