Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gestapo Knallmuzik – “Golden Drop”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Hou je vast aan de takken van de bomen, want Gestapo Knallmuzik is terug van weggeweest. Het is ondertussen bijna twee jaar geleden dat de Berlijnse bollen met nieuwe muziek op de proppen kwamen, maar ze verlieten nooit dat speciale plekje in ons hart. Dat heeft twee verschillende redenen: de fantastische absurditeit (denk aan liedjes over kachelwinkels, schuurpapier en je favoriete weersvoorspellersduo) én het feit dat ze van elke trieste bedoening een gigantisch feest kunnen maken. Alsof alle puzzelstukjes op hun plek vielen, is deze grijze dinsdag in de vierde coronagolf het ideale voorbeeld van zo’n kakdag. Toeval bestaat niet, want de comeback van Gestapo Knallmuzik gaat over kak!

Omgeven door gigantische gouden drollen springt het drietal uit hun mobiele toiletten, waarna het feestje losbarst. Op de tonen van opzwepende synthbeats vertelt frontman Yannuk over zijn dagelijkse toiletbezoeken, en vooral over hoe vlekkeloos die verlopen. Alsof we naar de hoogdagen van het fantastische 2Fabiola aan het luisteren zijn, gooit de band er zowaar een Engelstalige rap tegenaan. Hoe ver kan je gaan, denken we dan? Wel, het einde van de track lijkt dan weer richting een musical te neigen, waarin iedereen van de binnenkant naar de buitenkant gaat, en weer terug. Een gigantisch feestnummer waarop grote menigtes ongetwijfeld los zullen gaan en het einde vol overgave mee zullen scanderen. Oftewel: een echt kaknummer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1409 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjes

Beluister Das Von Dich Röock Nochtanz Auch Nicht Alteit Eben Frïsch van Gestapo Knallmuzik hier in première!

De Kempense Duitsers van Gestapo Knallmuzik kunnen intussen beschouwd worden als een vaste waarde in ons Belgische muzieklandschap. Met hun über absurde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
InstagramLiveRecensies

Gestapo Knallmuzik @ Ancienne Belgique: Heel die Tag Tanzen!

Naar aanleiding van de volledig ausverkaufte Ancienne Belgique Club vloog het broederschap van Gestapo Knallmuzik over vanuit Oost-Berlijn, hun thuisbasis alsook geboortestad….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.