Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sóley, Sin Fang en Örvar Smárason – “Mothership”

In januari 2021 herenigden de IJslandse Sóley, Sin Fang en Örvar Smárason zich net zoals ze in 2018 deden. Het resultaat van deze initiële samenwerking was het album Team Dreams: een balans tussen melancholie en energie. Sinds hun reünie begin dit jaar schrijven ze, nemen ze op en brengen ze elke laatste vrijdag van de maand een nieuw nummer uit. Deze vrijdag komt hun tweede album, Dream is Murder, uit. Dit album vormt een verzameling van alle twaalf nummers op een, ongetwijfeld prachtige, plaat. “Mothership” is het laatste van eerder uitgebrachte nummers dat het rijtje mag aanvullen.

Sin Fang, Sóley en Örvar Smárason zijn allemaal bejubelde artiesten in hun eigen recht, maar hun project is veel meer dan de som van zijn delen. Dit aspect vinden we ook terug in “Mothership”: hoewel elk van hun individuele vingerafdrukken overal door het nummer heen terug te vinden zijn, brengt het resultaat een eigen uniek geluid. “Mothership” heeft veel weg van een uitgestrekte filmische ballade met een Scandinavische sfeer vol verwondering, surrealisme en mysterie. Bovendien mengen Sóley, Sin Fang en Örvar Smárason op het nummer folksensibiliteiten met futuristische popbeats. Het nummer is een emotionele oceaan van geluid, melodieën en miniatuurverhalen die zachtjes over je heen spoelt.

Sóley, Sin Fang en Örvar Smárason brengen deze vrijdag hun gezamenlijk album Dream is Murder uit.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tomberlin – “idkwntht”

Sarah Beth Tomberlin, de uit Amerika afkomstige muzikante die onder haar achternaam optreedt, blijft een kracht die onder de oppervlakte borrelt. In…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single lilo - "Somekind"

De vrouwen van de band lilo zijn al sinds hun elfde hartsvriendinnen. Christie Gardner en Helen Dixon leerden elkaar kennen op school…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Hawke – “Blue Hippo”

Voor actrice Maya Hawke – bekend van de Netflixserie Stranger Things – was het een buitenkansje om muzikante te worden. Als kind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.