Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough” (feat. Corinne Bailey Rae)

© CPU – Bert Savels

De tijd dat we nog enthousiast werden van nieuwe muziek van Miles Kane, lijkt al even achter ons te liggen. De man, die vooral bekend werd dankzij zijn samenwerking met Alex Turner bij The Last Shadow Puppets, wist in de beginjaren 2010 verfrissende rockmuziek te brengen op platen als Colour of the Trap en Don’t Forget Who You Are. Sinds de comeback van The Last Shadow Puppets in 2016 lijkt zijn solocarrière muzikaal weliswaar verschoven naar een meer glamrockrichting. Dat konden we al horen op Coup De Grace uit 2018 en dat zal ook te horen zijn op Change The Show, die op 21 januari verschijnt. Met “See Ya When I See Ya”, “Caroline” and “Don’t Let It Get You Down” hoorden we daar wel al wat uit en nu komt er met “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough” een samenwerking met Corinne Bailey Rae.

Dat Miles Kane niet vies is van een duet, wisten we al langer, maar na Alex Turner is het nu de beurt aan een vrouwelijke stem. Corinne Bailey Rae’s stem lijkt wel perfect te passen op de muziek die Kane hier serveert. “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough” brengt namelijk een mix van blues en soul, waardoor de retrovibes compleet zijn. We lijken ons wel in de sixties te bevinden en op zich is deze single wel een leuk liedje, maar echt spannend wordt het nooit. Het refrein nestelt zich weliswaar al snel in je hoofd, maar dat komt vooral doordat de twee vocalisten de titel genoeg herhalen om hem niet te vergeten. Verder blijven we toch wat op onze honger zitten en vrezen we dat het tijdperk waarin Miles Kane memorabele radiohits schreef, voorbij is.

Op 21 januari 2022 brengt Miles Kane Change The Show uit. Dat album stelt hij op 19 april voor in Cirque Royal te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Miles Kane: 'Wat je ziet, is wat je krijgt'

Vorig jaar nog bracht Miles Kane een passage in ons land voor zijn album Change the Show, maar toch is hij dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miles Kane - One Man Band (★★★½): Bom vol enthousiasme

Miles Kane is intussen al lang een gevestigde waarde in de alternatieve rock. Zijn carrière begon bij The Rascals en daaruit volgde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.