Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough” (feat. Corinne Bailey Rae)

© CPU – Bert Savels

De tijd dat we nog enthousiast werden van nieuwe muziek van Miles Kane, lijkt al even achter ons te liggen. De man, die vooral bekend werd dankzij zijn samenwerking met Alex Turner bij The Last Shadow Puppets, wist in de beginjaren 2010 verfrissende rockmuziek te brengen op platen als Colour of the Trap en Don’t Forget Who You Are. Sinds de comeback van The Last Shadow Puppets in 2016 lijkt zijn solocarrière muzikaal weliswaar verschoven naar een meer glamrockrichting. Dat konden we al horen op Coup De Grace uit 2018 en dat zal ook te horen zijn op Change The Show, die op 21 januari verschijnt. Met “See Ya When I See Ya”, “Caroline” and “Don’t Let It Get You Down” hoorden we daar wel al wat uit en nu komt er met “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough” een samenwerking met Corinne Bailey Rae.

Dat Miles Kane niet vies is van een duet, wisten we al langer, maar na Alex Turner is het nu de beurt aan een vrouwelijke stem. Corinne Bailey Rae’s stem lijkt wel perfect te passen op de muziek die Kane hier serveert. “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough” brengt namelijk een mix van blues en soul, waardoor de retrovibes compleet zijn. We lijken ons wel in de sixties te bevinden en op zich is deze single wel een leuk liedje, maar echt spannend wordt het nooit. Het refrein nestelt zich weliswaar al snel in je hoofd, maar dat komt vooral doordat de twee vocalisten de titel genoeg herhalen om hem niet te vergeten. Verder blijven we toch wat op onze honger zitten en vrezen we dat het tijdperk waarin Miles Kane memorabele radiohits schreef, voorbij is.

Op 21 januari 2022 brengt Miles Kane Change The Show uit. Dat album stelt hij op 19 april voor in Cirque Royal te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Miles Kane @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Buskers in de balzaal

Het voelt als slechts weken geleden dat we Miles Kane voor het laatst aan het werk zagen. De Engelsman blijft dan ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Miles Kane @ Botanique (Orangerie): Rock-'n-roll stoomtrein

Miles Kane werd ooit aanzien als hét beloftekind, het kleine broertje van Alex Turner en de man die ooit headline-slots zou vullen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.