banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Caroline”

©CPU – Ymke Dirikx

We hebben er weer een tijdje op moeten wachten, maar begin volgend jaar krijgen we nog eens een soloplaat van Miles Kane op ons bord. Een album dat, volgens de reacties op de Britse tour, een schot in de roos zal zijn. Dat konden we ook al merken aan eerste voorsmaakje “Don’t Let It Get You Down”, dat exact een maand geleden verscheen. De frontman zelf is er alvast van overtuigd dat het geheel energieker dan ooit zal klinken, doordat hij inspiratie putte uit een studiosessie met Sunglasses For Jaws. Veelbelovend dus allemaal, al valt het splinternieuwe “Caroline” toch redelijk tegen.

Het gaat er iets gezapiger aan toe op de nieuwste creatie van Miles Kane. Alsof we op een oude kermis terecht zijn gekomen, wordt de boel op gang getrapt met een elektronisch riedeltje. Dankzij de piano, blazers en vele elektronica hangt er een vintage sfeertje doorheen “Caroline”, maar echt helemaal weet de Brit ons nooit over de streep te trekken. Ook de refreinen, waarin hij gewoon de tracktitel uitroept, blijven niet hangen. Het is de finale vonk, de energie of de herkenbaarheid die Kane altijd wel ergens in zijn nummers weet te verweven die mist op dit nummer. Daardoor ziet het ernaar uit dat “Caroline” ervoor zal zorgen dat zowel zijn album als de liveset een beetje inzakken.

Op 21 januari 2022 brengt Miles Kane Change The Show uit. Dat album stelt hij op 19 april voor in Cirque Royal te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - "Nothing's Ever Gonna Be Good Enough" (feat. Corinne Bailey Rae)

De tijd dat we nog enthousiast werden van nieuwe muziek van Miles Kane, lijkt al even achter ons te liggen. De man,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – "Don’t Let It Get You Down"

Het is nog even wachten, maar volgend jaar verschijnt de vierde plaat van Miles Kane. Het enfant terrible van de Britse rockscene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.