Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Caroline”

©CPU – Ymke Dirikx

We hebben er weer een tijdje op moeten wachten, maar begin volgend jaar krijgen we nog eens een soloplaat van Miles Kane op ons bord. Een album dat, volgens de reacties op de Britse tour, een schot in de roos zal zijn. Dat konden we ook al merken aan eerste voorsmaakje “Don’t Let It Get You Down”, dat exact een maand geleden verscheen. De frontman zelf is er alvast van overtuigd dat het geheel energieker dan ooit zal klinken, doordat hij inspiratie putte uit een studiosessie met Sunglasses For Jaws. Veelbelovend dus allemaal, al valt het splinternieuwe “Caroline” toch redelijk tegen.

Het gaat er iets gezapiger aan toe op de nieuwste creatie van Miles Kane. Alsof we op een oude kermis terecht zijn gekomen, wordt de boel op gang getrapt met een elektronisch riedeltje. Dankzij de piano, blazers en vele elektronica hangt er een vintage sfeertje doorheen “Caroline”, maar echt helemaal weet de Brit ons nooit over de streep te trekken. Ook de refreinen, waarin hij gewoon de tracktitel uitroept, blijven niet hangen. Het is de finale vonk, de energie of de herkenbaarheid die Kane altijd wel ergens in zijn nummers weet te verweven die mist op dit nummer. Daardoor ziet het ernaar uit dat “Caroline” ervoor zal zorgen dat zowel zijn album als de liveset een beetje inzakken.

Op 21 januari 2022 brengt Miles Kane Change The Show uit. Dat album stelt hij op 19 april voor in Cirque Royal te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1349 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

caroline @ Les Nuits Botanique (Grand Salon Museum): Ingetogen grandeur

Les Nuits Botanique begon er op 27 april 2022 eindelijk aan met een knal. Op die dag was er voor het eerst,…
InstagramLiveRecensies

Miles Kane @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hernieuwde energie

Vier albums is de discografie van Miles Kane ondertussen rijk en toch lijkt zijn ster stilaan wat minder fel te schijnen. We…
AlbumsFeatured albumsRecensies

caroline - caroline (★★★★½): Geduld is een schone deugd

Uit Britse klei kan je blijkbaar de beste nieuwe rockbands boetseren. Pas als je eens een lijstje maakt van al het gitaargeweld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.