Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Horsegirl – “Billy”

© Todd Fisher

Net geen twintig zijn de leden van Horsegirl, maar toch worden ze overal opgepikt als band die je in de gaten moet houden. Met drie nummers (waarvan één in 2019 en twee in 2020) wisten ze al heel wat indruk te maken en dat is ook Matador Records niet ontgaan. De band tekende er een contract en komt nu met het vierde nummer uit hun discografie, dat de leuke titel “Billy” krijgt. De single verschijnt op 11 maart op een 7″ samen met een cover van Minutemen’s “History Lesson Part 2”.

De nieuwste worp van Horsegirl brengt heel wat rauwe gitaren met zich mee. De sound neigt wat naar shoegaze en dat is altijd fijn om te horen. Dat die grijze sound perfect past bij de kleurrijke vocals, is een understatement. Vocaal horen we heel mooie melodieën die je volledig doen wegdromen en na een tijdje ben je helemaal mee in het verhaal dat Horsegirl hier schrijft. Het repetitieve arrangement, de subtiele uithalen en vooral de combinatie van poppy gitaren en fuzzy sounds maken van “Billy” een lekker schijfje.

Instagram / Twitter 

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donna Blue - "Billy"

‘Een kostbare, kleine schat’. Zo noemden we de recentste ep van Donna Blue. Het Nederlandse indiepopduo is in België voorlopig nog een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie - "Billy"

Romanie is een 24-jarige singer-songwriter uit Gent. Met haar zoete stem, begeleid door een akoestische gitaar, brengt ze bijzonder intieme, ongekunstelde indiepop….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.