Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie Straat – “Wat is het kut om agent te zijn”

Sophie Straat is het alter ego van de Amsterdamse Sophie Schwartz, kunststudente en ondertussen ook vlotte voordraagster van het moderne Amsterdamse levenslied. Wat oorspronkelijk begon als een afstudeerproject rond het bakfietsfenomeen, groeide al snel uit tot een gezellig muzikaal smartlap-album met de titel ’t is niet mijn schuld. Voorzien van een dik Amsterdams accent, lult Sophie je met een gezellig ironische charme door de geneugten en gebreken van het moderne leven.

Zoals het een goed levenslied beaamt, schuwt ook Straat zeker de actualiteit niet, getuige daarvan de funky samenwerking met Goldband “Tweede Kamer”, een knotsgek muzikaal pamflet waarin ze luisteraars aanspoort om meer om vrouwen te stemmen. Ook haar nieuwste single “Wat is het kut om agent te zijn” is er één met een scherp maatschappelijk randje, al verpakt ze die wel opnieuw in een dolle, ironische feestmix. Je hoeft dan ook geen literaire held te zijn om te beseffen dat Straat dit met een vette, ironische knipoog bedoelt. Actueel mikpunt van dienst: het buitensporige politiegeweld in NL. Met ‘Ben jij er nou om te helpen of om iemand dood te slaan’ windt Straat er geen doekjes om, al verpakt ze haar kritische boodschap wel bewust in de vrolijke twinkelmelodie van Fleetwood Mac’s “Everywhere”, wat voor een bijzonder komisch, maar doeltreffend effect zorgt. Met die ironische combinatie van komedie en kritiek slaagt Straat zowaar weer lekker in haar opzet en brengt ze meteen sfeer in huis. Je bent fan of je bent het niet, maar één ding is zeker: Fleetwood Mac klonk nog nooit zo maatschappijkritisch.

Straat steekt in maart de Nederlandse grens over en komt op 5 maart haar moderne smartlappen voorstellen in Trix.

Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "You & Me"

Er is al zoveel gezegd rondom Den Haag-sensatie Goldband: het cokerelletje van zanger Milo Driessen, Karel Gerlachs relatie met Maan en Boaz…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chibi Ichigo - NA HALF 1 (★★★★): Vitamine Zelfliefde

De coolste dingen in het leven zijn die dat je niet ziet aankomen. Zo is het nog zo’n klein halfjaar afwachten tot…
LiveRecensies

Noorderslag 2024: Het ei in de bal

Nadat al het Europese talent het drie dagen voor het zeggen had, staat Noorderslag volgeboekt met zowel talentvolle als klinkende Nederlandse acts….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.