Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie Straat – “Tweede Kamer” (feat. Goldband)

Sophie studeerde aan de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten; in Den Haag) af op een project over gentrificatie, het Bakfietsproject. Daarvoor creëerde Sophie Schwartz dan ook Sophie Straat, haar alias als smartlap-zangeres, en een heel album. Dit samen met producer Wieger Hoogendorp, die een steeds prominentere rol begon te spelen bij Goldband. Niet vreemd dan dat deze twee bands dan ook komen aanhuppelen met de allernieuwste Nederpop-hit, “Tweede Kamer”. Het nummer gaat over feminisme en politiek – meer dan gezellig voor op de radio, dus!

‘Het is 2021 en er zijn nog steeds te weinig vrouwen in de tweede kamer. Stem daarom op een vrouw op 17 maart! Groetjes Sophie en de boys van goud.’ Met de vorige boodschap staat de single aangekondigd op YouTube, en ze vat het nummer eigenlijk bangelijk goed samen. Zowel die smartlap stem- en accent van onze nu TikTok-haar rockende Sophie en de vrolijke feestdeuntjes van de jongens van Goldband zien wondermooi de voorgrond in dit lied. Ze combineren twee stijlen die ver van elkaar lijken te liggen tot een mooi en wonderwaar werkend geheel met een boodschap.

P.S.: Als Belg kan je niet stemmen op de Tweede Kamer, maar je kan dit nummer wel streamen.

80 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.