Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie Straat – “Tweede Kamer” (feat. Goldband)

Sophie studeerde aan de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten; in Den Haag) af op een project over gentrificatie, het Bakfietsproject. Daarvoor creëerde Sophie Schwartz dan ook Sophie Straat, haar alias als smartlap-zangeres, en een heel album. Dit samen met producer Wieger Hoogendorp, die een steeds prominentere rol begon te spelen bij Goldband. Niet vreemd dan dat deze twee bands dan ook komen aanhuppelen met de allernieuwste Nederpop-hit, “Tweede Kamer”. Het nummer gaat over feminisme en politiek – meer dan gezellig voor op de radio, dus!

‘Het is 2021 en er zijn nog steeds te weinig vrouwen in de tweede kamer. Stem daarom op een vrouw op 17 maart! Groetjes Sophie en de boys van goud.’ Met de vorige boodschap staat de single aangekondigd op YouTube, en ze vat het nummer eigenlijk bangelijk goed samen. Zowel die smartlap stem- en accent van onze nu TikTok-haar rockende Sophie en de vrolijke feestdeuntjes van de jongens van Goldband zien wondermooi de voorgrond in dit lied. Ze combineren twee stijlen die ver van elkaar lijken te liggen tot een mooi en wonderwaar werkend geheel met een boodschap.

P.S.: Als Belg kan je niet stemmen op de Tweede Kamer, maar je kan dit nummer wel streamen.

86 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Goldband @ Lotto Arena: Makers van de nacht

Het succes van het Haagse trio lijkt maar niet te stoppen. Vooraleer Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen het goed en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Goldband, Two Door Cinema Club en drie anderen voor Rock Zottegem

Ook in Zottegem beginnen ze zich te roeren voor de komende festivalzomer. Rock Zottegem staat jaarlijks garant voor enkele opvallende namen die…
FeaturesInterviews

Interview Sophie Straat: 'Het protest staat voorop, daarna de muziek'

We kunnen het niet mooier maken dan het is: we leven momenteel nou eenmaal in moeilijke tijden. Het nieuws wordt gedomineerd door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.