AlbumsFeatured albumsRecensies

Silk Sonic (Bruno Mars & Anderson .Paak) – An Evening With Silk Sonic (★★★★): Kunstwerk van een karikatuur

Dat Bruno Mars en Anderson .Paak goedlachse kerels zijn, hadden we op zich nog wel kunnen afleiden aan hun Colgatewitte glimlach. Dat ze graag grapjes uithalen met elkaar, konden we ook al te weten komen aan de hand van hun sociale media. Dat blijft weliswaar altijd bij wat kattenkwaad – de twee lijken eeuwig kind te blijven – maar er is een grap waarvan we met een gerust hart kunnen zeggen dat die redelijk uit de hand is gelopen: Silk Sonic. Sinds .Paak in 2017 het voorprogramma mocht verzorgen van Mars’ 24K Magic-tour, ging de discobal aan het rollen, met nu een volwaardige plaat als eindresultaat. Hoewel An Evening With Silk Sonic eigenlijk een vette knipoog is naar het zwoele-danspasjes-in-pastelkleurig-pakje-tijdperk van de soulfunk, kunnen we niet ontkennen dat de heren van die karikatuur een waar kunstwerk hebben gemaakt.

Om hun reis naar het verleden nog wat meer kracht bij te zetten, riep Silk Sonic de hulp in van soul- en funkicoon Bootsy Collins. Het is dan ook geen verrassing dat zijn intrigerende stem de intro van de plaat mag verzorgen. ‘Fellas, I hope you got somethin’ in your cup / And ladies? Don’t be afraid to make your way to the stage / For a band that I named Silk Sonic’, klinkt het, waarna .Paak en Mars de boel onderdompelen in een wereld vol glitterende jasjes, roodroze zonnebrillen en sensuele ritmes. Zo glinsteren de sterretjes lekker aan de hemel op de begintonen van “Leave The Door Open” en zonder het geheel te melig te doen klinken, betoveren de badboys je hart. 

Het is een van de twee handelsmerken die doorheen An Evening With Silk Sonic tot in de puntjes wordt uitgewerkt, die chille sensualiteit. Zo lijkt het alsof er op “After Last Night” stilaan discoballen aan de bomen beginnen groeien, waardoor het gezellige nazomerbos glinstert in de avondzon. Dat soort nummers zitten op zich allemaal bijzonder goed in elkaar en weten wel te blijven boeien, maar na verloop van tijd krijg je toch het gevoel dat het ietsje meer mag zijn. Gelukkig voor ons staan zowel Bruno Mars als Anderson .Paak wereldwijd erom bekend van opzwepende en energieke shows te geven, en ook dat element wordt moeiteloos opgenomen in hun gezamenlijk project.

Zo kunnen we zonder twijfel zeggen dat “Fly As Me” een van de coolste nummers is die we het afgelopen jaar hoorden. Het is hierin vooral Andy die op de voorgrond treedt en zijn capaciteiten als frontman fantastisch uitspeelt. Begeleid door een baslijn waaraan je je kan verbranden, een flinke portie koebel, conga’s en trompetjes, en natuurlijk de geweldige stem van Bruno Mars als backings zorgt het duo hier voor een van de leukste feestjes van 2021. “777” surft verder op die vrolijke vloedgolf, al geeft .Paak de fakkel hier door aan zijn kompaan, terwijl hij ons opzweept vanachter zijn drums en bongo’s. Het zijn twee gigantische hoogtepunten die ervoor zorgen dat de zomer nog even om de hoek komt piepen.

Na onze tussenstop in de zonnige rollerdisco die “Skate” representeert en de plotse temperatuurexplosie in de vorm van “Smokin Out The Window“, krijgen we met afsluiter “Blast Off” nog een mooie apotheose op ons bord. Een kleine vijf minuten krijgen we een laatste rondleiding doorheen An Evening With Silk Sonic gepresenteerd, inclusief gitaarsolo’s.

De eerste creatie van hedendaagse soulfunkhelden Bruno Mars en Anderson .Paak werd op die manier eigenlijk perfect wat je kon verwachten van de twee, maar uiteindelijk ook veel meer dan dat. An Evening With Silk Sonic telt maar negen nummers (waarvan eentje een intro) en duurt slechts een dik half uur, maar meer hoefde het eigenlijk ook niet te zijn. Dat bedoelen we niet op een slechte manier, want de Amerikanen hebben letterlijk alles uit hun succesformule gepuurd, waardoor een langere plaat misschien wel iets te veel van het goede geweest zou zijn. Nu krijgen we stuk voor stuk ijzersterke nummers – zonder opvullertjes – die ons elk op hun eigen manier in de wondere wereld van Silk Sonic weet onder te dompelen. Ook het geheel hangt mooi aan elkaar, waardoor .Paak en Mars nog een last minute inzending voor album van het jaar de wereld in sturen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miso Extra - "50/50"

Het Londense multi-talent (lees: zangeres, rapster en producer) Miso Extra behoort tot de nieuwste paradepaardjes waarmee het toonaangevende independent label Transgressive Records…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 1): Zomer op het podium

De podia van CORE Festival waren nog maar net opgeruimd en het Ossegempark aan de voet van het Atomium werd weer omgetoverd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NxWorries - "Daydreaming"

Geen zorgen; de zomer is in aantocht en er staat een nieuw album van NxWorries in de steigers. Anderson .Paak en Knxwledge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.