Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single monokimono & Willem Ardui – “Vrije val”

De symbiose van Nederlandstalige teksten, elektronische klanken en pop blijkt een ideaal ingrediënt te zijn voor het succesrecept van monokimono. De band, gedragen door Antwerpenaar Ben Tanghe, brengt binnenkort zijn nieuwe ep Jij & Ik uit en werkt daarvoor samen met een waaier aan Belgisch doorbrekend talent, zoals puntjudith en Vic Willems. Deze zomer nodigde monokimono bevriend muzikant Willem Ardui uit voor een collab. Willem is producer en bekend als vijftig procent van het hiphopverschijnsel blackwave., maar haalt ook voldoening uit zijn Nederlandstalig soloproject onder eigen naam. Samen doken ze in een zwarte, lege en echoënde concertzaal in Antwerpen en lieten ze hun fantasie de vrije loop.

“Vrije val” is het resultaat van hun bedachtzaam hoofdwerk en scherp handwerk. Met het nummer pogen monokimono en Willem Ardui hun gemeenschappelijk hart voor Nederlandstalige elektropop samen te smelten in een duistere mantel. Ben en Willem filosoferen over de metafoor van het zwart gat en de vrije val. Die staan symbool voor emoties van oneindigheid, diepte en moedeloosheid. De elektronische tonen die zich gedurende het nummer steeds sterker positioneren, maken van de single een voorbeeld van schitterende Nederlandstalige elektropop.

Op 3 december brengt monokimono de volledige ep Jij & Ik uit. Samen met de gastmuzikanten van de ep, trekt Ben Tanghe op 4 december naar Trix om Jij & Ik live voor te stellen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Jokke - Verzamelwoede (★★★★): Ziedend poëtisch

Nederlandstalige muziek is terug in de mode. Vorige maand bracht Willem Ardui nog een Nederlandstalig album op de markt dat door de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Willem Ardui - Oevers (★★★★): Glansrijk aangemeerd

We maakten de voorbije jaren al bij mondjesmaat kennis met de Nederlandstalige indiepop van zanger en producer Willem Ardui. Nummers als ”Toeval”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.