FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour Festival 2022 lost eerste namen: Angèle, Flume, black midi en veel meer!

©CPU – Ymke Dirikx

Het is vandaag een mooie dag voor het Belgische festivallandschap, want nadat Rock Werchter vanochtend de komst van The Killers bevestigde, zijn daar nu de eerste namen voor Dour Festival 2022! Gisteren maakte het Waalse festival al bekend dat er volgend jaar maar liefst zeven dagen feest zal zijn in het windmolenpark in het kader van het Dour CampFest en nu krijgen we dus ook de eerste lading namen op ons bord. Daaronder zien we een paar acts van eigen kweek, zoals Angèle die haar nieuwe plaat Nonante-Cinq zal voorstellen en Amelie Lens die de weide zal trakteren op euforische techno.

Daarnaast krijgt Dour ook bezoek vanuit het verre Australië, want Flume zal zijn hoekige beats meebrengen naar het festival. Binnen datzelfde genre keert ook elektro-dj Sven Väth terug, net als Reinier ZonneveldAvalon EmersonHoney Dijon en The Black Madonna. Nieuw op de affiche van 2022 is house-dj Folamour en de drum-‘n-bass-dj SHERELLE. Ook fijne nieuwe ontdekking Oklou, onlangs nog in Botanique, taaltalenten ascendant vierge, Flohio, GoldLink, OBOY en Princess Nokia, de gitaren van Sleaford Mods en black midi en tot slot de comeback van Josman zullen van DOUR weer een muzikale wereldreis maken.

Dour Festival 2022 vindt plaats van 11 tot en met 17 juli, inclusief CampFest. Early bird tickets zijn vanaf nu beschikbaar via de website van het festival. Meer namen volgen binnenkort.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1758 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ada Oda, Heartworms, Bolis Pupul, Patrick Mason en nog meer te ontdekken talent naar Dour 2023!

Le Labo is sinds 2015 het podium bij uitstek op Dour om nieuw talent te ontdekken. Als een echt laboratorium is het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Aphex Twin sluit Dour 2023 af

De legendarische producer Aphex Twin is helemaal terug van weggeweest. Nadat de man eerder al wat festivalshows voor deze zomer aankondigde, wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.