FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons headliner van Rock Werchter en Pinkpop in 2022

©CPU – Ymke Dirikx

Groot festivalnieuws rond Rock Werchter en Pinkpop bleef lang uit, maar de stilte wordt vandaag gebroken met een nieuwe aankondiging. De Amerikaanse band Imagine Dragons zal met een uitgebreide festivaltour hun nieuwe album Mercury – Act 1 voorstellen, dat ons in de studioversie niet helemaal wist te bekoren. Op zondag 19 juni houden ze halt in Landgraaf. Op zaterdag 2 juli staat de groep, bekend voor o.a. “Thunder” of “Believer” op de Main Stage van Rock Werchter. Rock Werchter heeft nu zes namen op hun affiche staan en nieuwe namen zouden al snel volgen.

Pinkpop heeft nog meer goed nieuws en breidt hun line-up verder uit met negentien nieuwe namen. Zo staan onder meer Queens of the Stone Age, Royal Blood, Nile Rodgers & Chic, Courtney Barnett en Interpol nieuw op de line-up. Verder mogen ook de fans van The Pretty Reckless, Inhaler, Deftones, Crowded House, Frank Carter & The Rattlesnakes en Nightwish juichen want ook zij zullen hun gitaren bovenhalen. Popfans kunnen dan weer uitkijken naar de komst van Eefje De Visser, de Zweedse Zara Larsson, de Nederlandse icoon Danny Vera, Froukje, Lost Frequencies, Ronnie Flex & The Fam en Elle Hollis. 

De ticketverkoop van Rock Werchter 2022 is reeds gestart. Dagtickets voor vrijdag 1 juli (met Metallica) zijn ondertussen al allemaal de deur uit. Tickets blijven tot 1 december aan een goedkoper tarief (het tarief van 2020), daarna leg je 125 euro neer voor een dagticket en maar liefst 266 euro voor een weekendticket. Meer info vind je op de website van het festival!

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 30 juni: Pearl Jam

Vrijdag 1 juli: Metallica

Zaterdag 2 juli: Imagine Dragons – Faith No More – Twenty One Pilots

Zondag 3 juli: Red Hot Chili Peppers

1758 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parov Stelar - "Future" (feat. James Deacon)

Parov Stelar is een componist, modeontwerper, dj en producer, oftewel een drukke man. Vorig jaar verscheen het album Moonlight Love Affair, waarvan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palms - “Opening Titles/End Credits”

Wie we daar hebben: Palms komt na tien jaar nog eens boven water. De supergroep rond Deftones-zanger en -gitarist Chino Moreno en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.