FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons headliner van Rock Werchter en Pinkpop in 2022

©CPU – Ymke Dirikx

Groot festivalnieuws rond Rock Werchter en Pinkpop bleef lang uit, maar de stilte wordt vandaag gebroken met een nieuwe aankondiging. De Amerikaanse band Imagine Dragons zal met een uitgebreide festivaltour hun nieuwe album Mercury – Act 1 voorstellen, dat ons in de studioversie niet helemaal wist te bekoren. Op zondag 19 juni houden ze halt in Landgraaf. Op zaterdag 2 juli staat de groep, bekend voor o.a. “Thunder” of “Believer” op de Main Stage van Rock Werchter. Rock Werchter heeft nu zes namen op hun affiche staan en nieuwe namen zouden al snel volgen.

Pinkpop heeft nog meer goed nieuws en breidt hun line-up verder uit met negentien nieuwe namen. Zo staan onder meer Queens of the Stone Age, Royal Blood, Nile Rodgers & Chic, Courtney Barnett en Interpol nieuw op de line-up. Verder mogen ook de fans van The Pretty Reckless, Inhaler, Deftones, Crowded House, Frank Carter & The Rattlesnakes en Nightwish juichen want ook zij zullen hun gitaren bovenhalen. Popfans kunnen dan weer uitkijken naar de komst van Eefje De Visser, de Zweedse Zara Larsson, de Nederlandse icoon Danny Vera, Froukje, Lost Frequencies, Ronnie Flex & The Fam en Elle Hollis. 

De ticketverkoop van Rock Werchter 2022 is reeds gestart. Dagtickets voor vrijdag 1 juli (met Metallica) zijn ondertussen al allemaal de deur uit. Tickets blijven tot 1 december aan een goedkoper tarief (het tarief van 2020), daarna leg je 125 euro neer voor een dagticket en maar liefst 266 euro voor een weekendticket. Meer info vind je op de website van het festival!

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 30 juni: Pearl Jam

Vrijdag 1 juli: Metallica

Zaterdag 2 juli: Imagine Dragons – Faith No More – Twenty One Pilots

Zondag 3 juli: Red Hot Chili Peppers

1439 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Korn - "Forgotten"

Na een carrière van bijna dertig jaar behoeft Korn weinig introductie. Al sinds het zelfgetiteld debuut uit 1994 wist de band aanhang…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.